BOSTON SE VRATIO IZ -18 I POSLAO INDIJANU U NOKDAUN! Seltiksi blizu METLE i velikog NBA finala
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ISTOČNA KONFERENCIJA

BOSTON SE VRATIO IZ -18 I POSLAO INDIJANU U NOKDAUN! Seltiksi blizu METLE i velikog NBA finala

Košarka -

Košarkaši Bostona su pobedili Indijanu rezultatom 114:111 u trećoj utakmici finalne serije Istočne konferencije.

Posle dve pobede na domaćem terenu, napravili su brejk i sada imaju veliku prednost od tri pobede.

Indijani nije bilo dovoljno ni što je veći deo meča provera u prednosti, jer se u samom finišu susreta na parketu "pojavio" Džru Holidej, koji je za njih postao nerešiva enigma. Uprkos prednosti koju su čuvali od druge do poslednje deonice, igrači Indijane su morali da gledaju slavlje Bostona nakon velikog preokreta i čak 12 nadoknađenih poena u poslednjem periodu.

Sredinom druge i sredinom treće deonice Indijana je u dva navrata imala maksimalnih 18 poena prednosti na svom kontu, ali je Boston sve to istopio u poslednjem kvartalu. Tada je proradio šampionski gen Seltiksa, koji nisu imale mnoge prethodne generacije ovog kluba, pa je upisana pobeda koja bi mogla da najavi kraj kompletne serije.

Do pobede na gostovanju Boston Seltikse predvodio je Džejson Tejtum sa 36 poena, a pratili su ga Džejlen Braun sa 24 i al Horford sa 23 poena. Već smo istakli ulogu Džrua Holideja koji je meč završio sa 14 poena, dok je jedan manje imao Derik Vajt. Na drugoj strani čak četvorica košarkaša postigla su više od 20 poena - Endrju Nembhard zaustavio se na 32, Ti Džej Mekonel na 23, a Paskal Sijakam i Majls Tarner na po 22. Ispostaviće se, nedovoljno za prvu pobedu u seriji.

Pobedom u trećem meču, prvom pred navijačima Indijane, Boston je došao na korak od pobede i plasmana u veliko finale. Naredni meč igra se u noći između ponedeljka i utorka, u dva ujutru po srpskom vremenu. Na Zapadu NBA lige u finalu se sastaju Dalas i Minesota, a Maveriksi imaju prednost (2:0) uz dva napravljena brejka.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track