BODIROGA SAOPŠTIO VEOMA VAŽNE VESTI! EVO DA LI ĆE SE EVOLIGA PROŠIRITI: "Kada to bude rešeno, onda ćemo moći da razmišljamo o..."
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

EL

BODIROGA SAOPŠTIO VEOMA VAŽNE VESTI! EVO DA LI ĆE SE EVOLIGA PROŠIRITI: "Kada to bude rešeno, onda ćemo moći da razmišljamo o..."

Košarka -

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga najavio je uoči finala fajnal-fora Evrolige između Real Madrida i Panatinaikosa promene u ovom takmičenju koje bi potencijalno mogle da budu dobra vest za Crvenu zvezdu i Partizan.

Bilo je različitih informacija oko toga da li će titula u ABA ligi donosi prohodnost u Evroligu, spominjalo se da će i Crvena zvezda pored Partizana morati da plati specijalnu licencu ako hoće u elitu, a dok se čeka konačna odluka za narednu sezonu - Bodiroga najavljuje da će se samo takmičenje ozbiljno promeniti u budućnosti.

"Posle ove sezone ćemo doneti jednu odluku da se opredelimo za strategiju, odnosno viziju za naredne sezone. Neke stvari smo zatekli, nasledili, ali mislim da znamo u kom pravcu hoćemo da idemo. Kada to bude rešeno, onda ćemo moći da razmišljamo o licencama na srednji ili duži period", kazao je Bodiroga za "Sport Klub" posle najava da će se ubuduće deliti licence koje će trajati od tri do pet godina.

"Proširivanje u budućnost ? Mislim da imamo sjajan produkt i vlada veliko interesovanje klubova da igraju Evroligu, vidimo i na ovom fajnal-foru da ima interesenata za tržište Evrolige, pa nas u budućnosti nas sigurno čeka proširenje. To je povezano sa ovim što se tiče pravca u kom želimo da idemo. O tome tada...", naglasio je Bodiroga.

Akcionarima, vlasnicima "A" licenci ističu ugovori za dve godine i Bodiroga najavljuje da će to biti produženo: "Mislim da je želja da budu na deset ili više godina. Na poslednjem sastanku svi su iskazali stav da žele da nastave dalje, a ono što je važno je da u ovom trenutku postoji jedinstvo posle turbulentnog perioda kroz koji smo prolazili", naveo je Bodiroga i objasnio da se ubuduće sigurno neće menjati format završnice, misleći pri tome da fajnal-for ostaje.

Podsetimo, naredne sezone u Evroligi neće igrati jedan od sledećih pet timova: Crvena zvezda, Partizan, Virtus, Valensija ili Alba. Sigurni učesnici naredne sezone su: Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL, inače deoničari i suvlasnici Evrolige.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track