ALKARAZ POČISTIO AMERIKANCA PA OTKRIO DA PUCA OD SAMOPOUZDANJA: "Uživao sam danas i nadam se da ću tako nastaviti"
Foto: Jose Ignacio Viseras/GTRES/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

rg

ALKARAZ POČISTIO AMERIKANCA PA OTKRIO DA PUCA OD SAMOPOUZDANJA: "Uživao sam danas i nadam se da ću tako nastaviti"

Tenis -

Neumoljiv je bio Karlos Alkaraz protiv Amerikanca Vulfa, dozvolivši mu samo 4 počasna gema. Posle najubedljivije pobede koju je do sada izvojevao na Rolan Garosu, Španac je bio srećan sagovornik predstavnicima medija.

“Igrao sam odlično, i osećam se kao da nisam imao pauzu između ovog turnira i Majamija. Ovo je bio odlilčan način da se otvori turnir, uđe u ritam, podigne samopouzdanje pred naredna kola”, kaže Alkaraz.

“Ruka je 100% u redu, iako se još pomalo ustručavam na forhendu. Ne osećam nikakav bol posle meča, pa mogu da smatram da sam se potpuno oporavio. Ako sve bude u najboljem redu, odigraću i taj dubl sa Nadalom ovde”, najavljuje on.

Karlos Alkaraz
foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Na pitanje da li će gledati meč Zverev – Nadal sutra, Alkaraz odgovara:

“Biću I sada iskren i ponoviti da želim da gledam što više Rafinih mečeva na ovom I drugim turnirima. Sigurno ću ga gledati, organizovaću svoje obaveze po tome. Ako budem i mogao da fizički prisustvujem, još bolje. Ne mogu da navijam ni za koga jer su u pitanju moji rivali, ali ću uživati u njemu kao ljubitelj tenisa.”

Koja su vaša očekivanja od ovog Rolan Garosa? Da li stanje sa povredom utiče na vaša očekivanja?

“Iskreno, nemam baš neka posebna očekivanja, ali je samopouzdanje na višem nivou posle prve nedelje treninga ovde – a naročito posle ovog meča. Dobro se osećam na terenu, uživao sam u ovom meču I nadam se da ću tako nastaviti”, optimističan je Alkaraz.

Karlos Alkaraz
foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Šta je razlog za ovoliko povreda među teniserima, pa i onim mlađim poput vas i Sinera? Previše mečeva, prejak intenzitet nastupa i igre?

“Mislim da je intenzitet igre podignut na viši nivo na turneji, da igramo koristeći fizičku snagu sve više. Igra je brža I zahtevnija, kao i raspored turnira. Nemamo previše prilika za odmor između turnira, a pogotovo onih važnih. Ovoliko promena sigurno ne doprinosi boljim uslovima da se povrede zaobiđu. Dosta stvari utiče na ovu temu…” prenosi nam Karlos.

Da li je to što ste i dalje oprezni pri izvođenju forhenda više vaša odluka ili preporuka trenera?

“Odluka je moja, iako mi svi sugerišu da slobodno “raspalim” forhend 100%. Ne osećam se bezbrižno kao što sam pre, pamti i telo I um, po svemu sudeći. Nastojaću da što više forhenda udarim punom snagom, ali ću neke želeti da odigram malo blaže”, uz osmeh objašnjava treći igrač sveta.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

06:45

KARLOS ALKARAZ NA BORBI BIKOVA U ŠPANIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track