Vujošević: Zvezda nije autsajder protiv Partizana

Derbi ABA lige

Vujošević: Zvezda nije autsajder protiv Partizana

Košarka -
Za razliku od Zvezde koja je tim napravljen da odmah napravi rezultat, mi smo se opredelili za drugačiji put. Tek za godinu-dve bi trebalo od ovog tima očekivati veliki momenat, istakao je Vujošević

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pokušaće da svoje izabranike oporavi od bolnog, evroligaškog poraza od Bamberga, pošto crno-bele u nedelju očekuje novi važan duel, sa Crvenom zvezdom Beograd u okviru ABA lige.

"Zvezda je ozbiljan tim u koji se ulažu ozbiljna sredstva i koji ne krije da napada sve trofeje. Oni su se ove sezone konsolidovali, gledaju ovo kao svoju priliku. Nama su uvek bili jak i snažan motiv, ovoga puta nisu autsajderi. Pokazaćemo da smo u stanju da odaberemo pravi put i da se izborimo sa problemima a nadam se da ćemo i ovog puta imati pravu podršku navijača. Sigurno da će nam biti teško da se podignemo posle teškog poraza od Bamberga. Ekipa je dosta istrošena, ali je moj moto da uspeh prave oni koji su spremni na težak posao", rekao je Vujošević.

On je ponovo naglasio da se od Partizana ne trebaju odmah očekivati veliki uspesi jer se radi "na duže staze".

"Za razliku od Zvezde koja je tim napravljen da odmah napravi rezultat, mi smo se opredelili za drugačiji put. Tek za godinu-dve bi trebalo od ovog tima očekivati veliki momenat", istakao je Vujošević.

Kapiten Vladimir Lučić rekao je da njegov tim očekuje teška i važna utakmica.

"Zvezda ima iskusne kako domaće tako i strane kvalitetne igrače. Verujem u moje saigrače, da možemo da nađemo snage da odigramo dobar meč", rekao je Lučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track