Vukoičić: Vujošević je najveće pojačanje Partizana

Derbi ABA lige

Vukoičić: Vujošević je najveće pojačanje Partizana

Košarka -
Na svim pozicijama su popunjeni sa po dva igrača. Napravili su zanimljivu kombinaciju sa starosedeocima, igračima koji imaju kontinuitet igranja u Partizanu i mladosti, koja crno-belima donosi ogromnu energiju, kaže Vukoičić

Posle više godina Crvena zvezda Beograd odlazi na megdan Partizanu u 8. kolu ABA lige sa realnim šansama da konačno prekine dominaciju komšija. Crveno-beli su se dobro pojačali, podigli formu, a mladi crno-beli su imali veoma malo vremena da se oporave od šok poraza od Bamberga u ključnoj utakmici Evrolige. Nema sumnje, 215. večiti derbi u Pioniru (nedelja, 21.00) najzad dobija na težini.

“Derbi je posebna utakmica bez obzira u kom takmičenju, u kom tenutku i na čijem terenu se igra”, počinje priču trener Zvezde Vlada Vukoičić za zvaničan i dodaje:

“Međutim, koliko god ta činjenica bila istinita i prisutna u glavama igrača mi ćemo pokušati da ovu utakmicu svedemo na najednostavniju moguću dimenziju, kao jedna od 26 utakmica u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Sva ta specifičnost je prisutna, ali dva boda i poraz isto vrede kao i kada se zabeleže u preostale 24 utakmice. Ako tako budemo razmišljali, bićemo mirnije glave, mnogo koncentrisaniji, pod manjim pritiskom a samim tim i bliži pobedi”.

Vukoičić izuzetno ceni ekipu Partizana što je posebno hteo da naglasi:

Partizan ima izvenredan tim. Na svim pozicijama su popunjeni sa po dva igrača. U velikoj meri su izmenili sastav ekipe u odnosu na prošlu godinu. Ali, napravili su zanimljivu kombinaciju sa starosedeocima, igračima koji imaju kontinuitet igranja u Partizanu i mladosti sa druge strane koja crno-belima donosi ogromnu energiju. Još na početku sezone sam istakao da je za crno-bele najveće pojačanje predstavljalo povrataka trener Duška Vujoševića, uz svo uvažavanje njegovog prethodnika. To se jasno moglo videti več na startu sezone, jer je ekipa od početka takmičenja jako veliku energiju, a svaki igrač ponaosob ogromnu angažovanost”.

I Zvezda i Partizan su u ušli u pakleni ritam utakmica usled učešća u evrokupovima. Umor bi mogao da bude faktor u odlučivanju konačnog ishoda.

“Ja ne bih rekao da je umor toliko prisutan. Svi timovi se spremaju da izdrže velike napore, da kada se uđe u ritam po dve utakmice nedeljno da sve to mogu da podnesu. Eventualni problem može da se javi samo u dužini pripreme za utakmicu, odnosno u treningu. Umor će eventualno uticati u kasnijem periodu kad se bude akumulirao. Partizan je igrao veoma važnu utakmicu u petak, ali to neće biti nikakav razlog da našu taktiku zasnivamo na tome”.

Vukoičić smatra da najveća opasnost preti od kolektivne igre Partizana, a ne od pojedinca.

“Ne bih rekao da ako se bude zaustavio jedan specifičan igrač da će to biti i garancija uspeha protiv Partizana. Oni imaju naglašenu timsku igru u odbrani. Iz tako dobre odbrane se razvija odlična i veoma opasna ofanzivna tranzicija. Iz pozicione igre koju gaje veliki broj igrača u rosteru ima priliku da se nametne ako je raspoložen ili posebno motivisan. U mečevima koje su do sada igrali učinkom su odskakali od Vestremana, Anđušića, preko Lučića, Bertansa, Gagića, Muslija... Svako od njih je na nekoj utakmici bio igrač odluke”, zaključio Vukoičić.

Na priču trenera nadovezao se i Vuk Radivojević:"Veliki je ulog u ovom derbiju. Mi smo popravili formu, idemo uzlaznom. Vezali smo nekoliko pobeda i dobili smo dosta samopouzdanja što nam je u velikoj meri nedostajalo. Takođe, i Partizan igra odlično, u dosta dobroj su formi. Mislim da ni ovog puta nema favorita iako su oni domaćini, jer veliki motiv postoji kod svih igrača"istakao je Radivojević.

Borbeni bek jedan je od retkih koji je i prošle sezone bio učesnik derbija:

"Sada su ovo totalno druge ekipe u odnosu na priošlu sezonu. Partizan je u značajnoj meri podmladio tim i upravo iz tog razloga igraju na kartu agresivnosti. Ipak, smatram da smo mi iskusnija ekipa. Pobednički recept iz prethodnih nekoliko utakmica ne treba da menjamo, sve treba da kreće iz dobre i agresivne odbrane",poručio je Radivojević.Zanimljivo je istaći da će duel sa Partitzanom biti 302 utakmica Vuka Radivojevića u crvenom-belom dresu. Na taj način Radivojević će se osamiti na šestom mestu večne liste igrača sa najviše utakmica u Zvezdi. Preskočiće legende kluba Zorana Moku Slavnića i Nebojšu Ilića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track