STATISTIČARI KAŽU: SRBIJA prolazi grupnu fazu Mundijala! IZNENADIĆETE SE koji tim je najveći autsajder
Foto: EPA/Laurent Gillieron

SVETSKO PRVENSTVO

STATISTIČARI KAŽU: SRBIJA prolazi grupnu fazu Mundijala! IZNENADIĆETE SE koji tim je najveći autsajder

Mundijal 2022 -

Sajt Weglobalfootball, specijalizovan za fudbalsku statistiku i renking, objavio je procentualno izraženu prognozu, o plasmanu svake ekipe u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Statističari očigledno sve više cene reprezentaciju Srbije, jer je procenat da će Srbija zauzeti prvo mesto u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom - čak 29,60%.

Procenat da će Orlovi zauzeti drugo mesto u grupi G je nešto veći - 32,76%.

Sa druge strane, na papiru glavnom rivalu srpske reprezentacije u borbi za prolazak grupne faze - Švajcarskoj, daju se manje šanse u oba navedena segmenta. Za prvo mesto procenat na Švajcarce je 20,96%, a za drugo 29,12%.

Favorit za osvajanje prvog mesta u grupi je naravno Brazil, koji je prema kladionicama glavni pretendent za titulu svetskog prvaka, sa procentom 47,08% za prvo mesto. Za drugo je razumno procenat znatno manji - 29,68%, ali to je je opet više nego za Švajcarsku za tu istu poziciju.

Kamerun je na začelju ove liste, sa samo 2,36% šanse za prvo mesto, te 8,44% za drugo mesto.

Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija
foto: Starsport

Od svih ekipa koje učestvuju na prvenstvu, zanimljivo je da se najmanje šanse za prvo mesto u svojoj grupi daju Gani - samo 0,84%, dok primera radi Kostarika, koja se nalazi u grupi sa Španijom, Nemačkom i Japanom prema ovoj analizi ima 5,68% šansi da bude prva.

Gana
foto: Profimedia

Od selekcija iz Afrike, jedino najbolji tim sa ovog kontinenta - Senegal, nije postavljen na poslednje mesto, ali u njihovoj grupi se prednost ipak daje Ekvadoru da bude drugoplasiran. Takođe je interesantno da se od svih ekipa na Mundijalu, najveća šansa da zauzme prvo mesto u svojoj grupi daje Holandiji, koja se upravo nalazi u grupi sa nezgodnim ekipa Senegala i Ekvadora, dok je četvrti član grupe A domaći Katar.

Hrvatska je očekivano postavljena na drugu poziciju u svojoj grupi, u kojoj su još Belgija, Kanada i Maroko.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, utakmicom Katar - Ekvador.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track