OČAJNIČKI POKUŠAJI LOŠIH GUBITNIKA: Nisu zaslužili Mundijal, ali svejedno traže put u Katar! NE BIRAJU SREDSTVA za zelenim stolom
Foto: EPA/Carmelo Imbesi, EPA/Miguel Gutierrez, EPA/Noushad Thekkayil, EPA/Peter Powell

MULJATORI

OČAJNIČKI POKUŠAJI LOŠIH GUBITNIKA: Nisu zaslužili Mundijal, ali svejedno traže put u Katar! NE BIRAJU SREDSTVA za zelenim stolom

Mundijal 2022 -

Totalno ludilo vlada među reprezentacijama koje na nefudbalski način žele da odu na Svetsko prvenstvo.

Nisu uspeli na terenu, pa su šansu potražili za zelenim stolom, međutim, očajničke pokušaje Italije, Ukrajine, Perua i Čilea da se ipak nađu na spisku reprezentacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu malo ko je shvatio ozbiljnim.

Slučaj Bajrona Kastilja, defanzivca Ekvadora, koji će na dan odigravanja prve utakmice na Mundijalu proslaviti 24. rođendan, napravio je veliku zbrku u svetu fudbala, a upravo je datum rođenja jedna od problematičnih stvari.

Kastiljo (levo) izazvao haos
Kastiljo (levo) izazvao haosfoto: EPA/Rodrigo Buendia / POOL

Vodeći svetski mediji su objavili informaciju da Fudbalski savezi Perua i Čilea traže izbacivanje Ekvadora zbog lažiranih dokumenata pomenutog igrača.

Slučaj je završio i kod FIFA, koja je odbila žalbu, ali je istu prihvatio Sud za sportsku arbitražu, koji bi presudu trebalo da donese 10. novembra.

Iz Perua su smatrali da bi njihov tim trebalo da zameni Ekvador zbog plasmana u kvalifikacijama, dok su Čileanci imali računicu da bi njihova reprezentacija bila četvrta ukoliko bi se poništili svi rezultati Ekvadora. Italijani su se pak uzdali u plasman na FIFA rang-listi.

I kada se činilo da će sitno odbrojavanje do početka prvenstva proći u miru, FIFA je dobila brojne zahteve za izbacivanje reprezentacije Irana jer ta država snabdeva Rusiju dronovima u ratu protiv Ukrajine.

Ukrajina, Fudbalska reprezentacija Ukrajine
foto: Profimedia

Ukrajinci traže i smatraju da je najpoštenija opcija da njihova reprezentacija zaigra umesto Irana, a Italijani su iskoristili još jednu priliku da pokušaju da ipak dobiju mesto na Svetskom prvenstvu, pa su se i oni pridružili i tražili od FIFA da zamene Iran.

Svetska kuća fudbala definitivno nije spremna da napravi presedan kakav dosad nije viđen i da neposredno pre početka najveće smotre u svetu sporta izbacuje bilo koji tim iz bilo kog razloga, a loši gubitnici će morati da prihvate činjenicu da će prvenstvo gledati preko televizije.

Kako su ostali bez vize za Katar

Italija:

Drugo mesto u grupi C sa 16 bodova iza Švajcarske (18 bodova), u baražu izgubila od Severne Makedonije (1:0).

Ukrajina:

Drugo mesto u grupi D sa 12 bodova iza Francuske (18 bodova), u baražu pobedila Škotsku (3:1), pa izgubila od Velsa (1:0).

Peru:

Peto mesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 24 bodova, u baražu izgubio od Australije (0:0, 5:4 penali).

Čile:

Sedmo mesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 19 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track