KOŠARKAŠICE ZVEZDE POBEDOM OTVORILE EVROKUP: Crveno-belim damama pripao triler protiv Ramata
Foto: Fiba

Uspešan start

KOŠARKAŠICE ZVEZDE POBEDOM OTVORILE EVROKUP: Crveno-belim damama pripao triler protiv Ramata

Košarka -

Posle velike borbe i 45 minuta igre košarkašice Crvene zvezde savladale su na svom terenu u prvom kolu grupe A Evrokupa izraelski Ramat Hašaron sa 88:87 (19:22, 16:15, 20:16, 21:23, 12:11).

Poene odluke postigla je Aleksandra Katanić 15 sekundi pre kraja produžetka.

U drugoj utakmici ove grupe u četvrtak igraju Lublin iz Poljske i grčki Panatinaikos.

Većim delom utakmice viđena je ravnopravna igra, sa čestim promenama ekipa u vođstvu. Zvezda je najveću prednost imala u trećoj četvrtini, kada je u nekoliko navrata imala sedam poena viška, dok su gošće sredinom poslednje četvrtine stigle i do osam poena prednosti. Crveno-bele su serijom 10:1 koju je finiširala trojkom Snežana Čolić vratile meč u dramatičan finiš. U poslednja tri minuta regularnog dela igralo se koš za koš, a Zvezda nije iskoristila poslednjih devet sekundi za pobedu.

U dodatnih pet minuta igralo se ponovo koš za koš, a bitan trenutak bila je trojka Tine Jakovine 45 sekundi pre isteka vremena za vođstvo Zvezde 86:85. Posle poena Ališije Dženkins za poen prednost gostujućeg tima, Aleksandra Katanić je posle solo prodora poentirala i tako postavila konačan rezultat.

Čelsi Hol je bila najefikasnija u timu trenera Dragana Vukovića sa 16 poena. Po 15 poena su upisale Milica Bojović i Tina Jakovina. Dvocifrena je bila i Nevena Naumčev sa 11 poena. Vredi istaći i devet asistencija Snežane Čolić i šest asistencija Aleksandre Katanić.

U ekipi Ramat Hašaron Ališija Dženkins je imala dabl-dabl sa 31 poenom i 17 skokova. Dabl-dabl je upisala i Čarli Kolijer sa 23 poena i 12 skokova. Srpska internacionalka Milica Ivanović je upisala 11 poena, a imala je i šest asistencija.

Crvena zvezda će u drugom kolu gostovati Lublinu u Poljskoj, dok će Ramat ugostiti Panatinaikos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track