VELIKI HENDIKEP ZA FRANCUZE: Pogba propušta Svetsko prvenstvo u Kataru
Foto: Profimedia

katar 2022

VELIKI HENDIKEP ZA FRANCUZE: Pogba propušta Svetsko prvenstvo u Kataru

Mundijal 2022 -

Francuski fudbaler Pol Pogba zbog povrede neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopštila je njegova agentkinja Rafaela Pimenta u saopštenju poslatom AFP-u.

"Posle lekarskih pregleda juče i danas bolno je saopštiti da je Pol Pogbi i dalje potrebna rehabilitacija posle operacije kolena. Iz tog razloga, Pol neće biti u mogućnosti da se pridruži reprezentacije Francuske u Kataru", navela je ona u saopštenju za javnost.

Pogba je početkom novembra operisao meniskus, i pošto je potrebno da se produži oporavak neće biti na spisku koji će 9. novembra objaviti selektor Francuske Didije Dešan.

"Najvažniji su rad, otpornost i disciplina, koji su mu trenutno jedine stvari na umu u ovim teškim vremenima. Pol će nastaviti da daje sve od sebe da se što pre vrati na teren", dodala je Pimenta u saopštenju.

Pogba nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu od aprila. Njegog prelazak ovog leta iz Mančester junajteda u Juventus mu je dao nadu u preporod karijere, ali je doživeo tešku povredu na početku sezone.

Povratak Pogbe poremetila je i vansportska afera u koju je bio uključen njegov najstariji brat Matijas Pogba, optužen za iznudu.

Pored Pogbe selektor Francuske neće moći zbog povrede da računa i na vezistu Čelsija Ngoloa Kantea.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track