RASTA SNIMIO HIMNU ORLOVA ZA MUNDIJAL U KATARU: Iza svega se krije OVA PORUKA! Da li vam se sviđa pesma? (ANKETA)
Foto: Nikola Milošević

usijanje

RASTA SNIMIO HIMNU ORLOVA ZA MUNDIJAL U KATARU: Iza svega se krije OVA PORUKA! Da li vam se sviđa pesma? (ANKETA)

Mundijal 2022 -

Do početak Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još manje od tri nedelje, a euforija među navijačima intezivno raste.

Reprezentavci Srbije su dobili i himnu koju je predstavio reper Stefan Đurić Rasta.

Numera koju je reper i napisao i komponovao, nosi simoboličan naziv "Preko sveta".

Kako ističe reper, numera nosi simboliku i napisana je baš na dan kada je Srbija postigla veliku pobedu nad Portugalom, koja je bila odlučujuća za odlazak na Mundijala.

- Pesma je nastala malo pre pobede Srbije nad Portugalom koja nas je odvela direktno u Katar. Dok sam sedeo u svom stanu i gledao najavu za tu utakmicu, kroz glavu mi je prošla činjenica da naši fudbaleri nemaju himnu i da su svojim zalaganjima zaslužili pesmu koja će biti posvećena njima, ali i svim navijačima u Srbiji. Numera je spoj ljubavi prema zemlji, fudbalu i muzici - izjavio je reper.

Numeru prati i filmski spot koji je režirao Lazar Bodroža, inspirisan teškim vremenima u kojima su odrastali naši reprezentativci.

- Zanimljivo je da je završena baš tog dana kada smo se zvanično kvalifikovali na Mundijal. Ubrzo se javila i ideja za spot koji je rađen kao film u kojem je opisana ova generacija reprezentativaca koja je iz razrušene Srbije došla do terena i reflektora velikih svetskih stadiona. Pored toga, akcenat smo stavili i na rodnu ravnopravnost, jer fudbal je i za devojčice. Voleo bih da ova numera donese sreću našim reprezentativcima i naprave veliki uspeh u Kataru i donesu sreću Srbiji - izjavio je Rasta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track