OVA TRI GOLMANA BRANIĆE ZA SRBIJU U KATARU: Na njih PIKSI računa za Mundijal! PROVERENE snage
Foto: Shutterstock, FSS

kvalitetan izbor

OVA TRI GOLMANA BRANIĆE ZA SRBIJU U KATARU: Na njih PIKSI računa za Mundijal! PROVERENE snage

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Srbije ima veliki broj kvalitetnih golmana. Selektor Dragan Stojković Piksi u ponedeljak će objaviti spisak od 26 putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru, a među njima će biti i trojica čuvara mreže.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Teret u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izneo je Predrag Rajković, uz Marka Dmitrovića, dok se u Ligi nacija na golu Srbije ustalio Vanja Milinković-Savić. Upravo ova trojica golmana trebalo bi da su sigurni putnici za Katar.

O tome, ko će braniti gol Srbije na Mundijalu u Kataru, govorio je Stevan Dika Stojanović, sportski direktor reprezentacije.

- Mislim da odavno nismo imali ovakav broj kvalitetnih golmana. Možda je ružna reč reći da smo ih selektirali, ali je tako. Imamo Vanju Milinkovića-Savića, Marka Dmitrovića i Predraga Rajkovića. Mislim da su to za sada tri golmana koji imaju prednost u odnosu na ostale - rekao je za naš portal Stevan Stojanović, nekada i sam golman, koji je juče u intervjuu otkrio da selektor Stojković u glavi ima spisak od 26 igrača.

Stevan Stojanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na budućnost, što se tiče golmana, Srbija ne treba da brine. Ona je obećavajuća.

- Tu su i mlađi kao Mile Svilar i Marko Ilić. Ima tu još momaka... Ali, ovih pet imena je bilo u reprezentaciji i svako od njih ima određen kvalitet. Vanja sada brani, ranije je branio Rajković... Na selektoru je da odluči ko će biti broj jedan. Ja se tu ne bih mešao. Mada, za koga god se odluči, neće pogrešiti - jasan je Stevan Stojanović, čovek koji je kao kapiten Crvene zvezde prvi podigao pehar Kupa šampiona 1991. godine u Bariju.

Vanja Milinković-Savić (202, 25) standardan je od početka sezone na golu Torina. Ove sezone upisao je 15 utakmica za "bikove". Predrag Rajković (192, 27) standardan je na golu Majorke, pošto je upisao 13 mečeva. Marko Dmitrović (194, 30) pet puta je branio za Sevilju, upisao dva meča u La šampiona i tri u prvenstvu Španije.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track