URUGVAJCI SA OPROBANIM SNAGAMA NA MUNDIJAL: Kavani i Suarez predvode NAPAD Urusa, ali tu je i jedno MLAĐE IME
Foto: Profimedia

KATAR 2022

URUGVAJCI SA OPROBANIM SNAGAMA NA MUNDIJAL: Kavani i Suarez predvode NAPAD Urusa, ali tu je i jedno MLAĐE IME

Mundijal 2022 -

Selektor Urugvaja Dijego Alonso objavio je 26 imena na koja računa za Svetsko prventsvo u Kataru.

Kada se pogleda spisak, glavni utisak je da se Urugvajci oslanjaju na iskusne igrače i proverene snage.

Luis Suarez i Edinson Kavani predvodiće napad popularnih Urusa, s tim da imaju veliko pojačanje u vidu mladog Darvina Nunjeza iz Liverpula. Suarezu i Kavaniju ovo će biti četvrti Mundijal na kojem učestvuju.

Tu je i dalje 36-godišnji kapiten Dijego Godin, koji nastupa za argentinski Velez Sarsfild.

Kavani je od ove sezone član španske Valensije, a njegov nastup na Mundijalu bio je upitan zbog nedavne povrede, međutim pozvan je u tim i očekuje se da bude spreman za grupnu fazu. Sa druge strane, Suarez u Katar odlazi u dobrom raspoloženju, nakon što je osvojio titulu šampiona Urugvaja sa voljenim Nasionalom. Još uvek nije poznato gde će ovaj iskusni napadač nastaviti karijeru.

Kada se pogleda celokupan spisak igrača koje je pozvao Alonso, zaista deluje da nema nikakvih iznenađenja i da su tu svi koji bi trebalo da budu.

Darvin Nunjez, Liverpul
foto: Profimedia

Najviše se očekuje od pomenutog Nunjeza, zatim Realovog veziste Federika Valverdea, a tu je i Rodrigo Betankur iz Totenhema. Barselonin štoper Ronald Arauho, igrao je u odličnoj formi dok se nije povredio i pitanje je koliko će moći da pomogne svom timu na predstojećem Mundijalu. Od poznatijih imena na spisku je još jedan štoper iz Primere - Hose Marija Himenez iz Atletiko Madrida.

Prvu utakmicu u Grupi H Urugvaj će igrati 24. novembra protiv Južne Koreje, četiri dana kasnije sastaju se sa Portugalom, a 2. decembra sa Ganom.

SPISAK URUGVAJA ZA SP U KATARU:

Golmani: Serhio Ročet (Nasional), Fernando Muslera (Galatasaraj), Sebastijan Sosa (Independijente),

Odbrana: Ronald Arauho (Barselona), Dijego Godin (Velez), Hose Marija Himenez (Atletiko Madrid), Matijas Vinja (Roma), Matijas Olivera (Napoli), Sebastijan Koates (Sporting Lisabon), Hose Luis Rodrigez (Nasional), Martin Kaseres (L.A. Galaksi), Giljermo Varela (Flamengo),

Vezni red: Lukas Toreira (Galatasaraj), Đorđian De Arasketa (Flamengo), Rodrigo Bentakur (Totenhem), Federiko Valverde (Real Madrid), Matijas Većino (Lacio), Nikolas de la Kruz (River Plejt), Agustin Kanobio (Atletiko Paranaense), Fakundo Pelistri (Mančester Junajted), Manuel Ugarte (Sporting Lisabon), Fakundo Tores (Orlando),

Napad: Darvin Nunjez (Liverpul), Luis Suarez (Nasional), Edinson Kavani (Valensija), Maksimilijano Gomez (Trabzon).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track