PIKSI OTKRIO ISTINU ZBOG ČEGA POJEDINI IGRAČI NISU NA SPISKU: Ovo su razlozi zbog kojeg u Katar NE IDU Ristić, Nastasić...
Foto: Nenad Kostć

MUNDIJAL

PIKSI OTKRIO ISTINU ZBOG ČEGA POJEDINI IGRAČI NISU NA SPISKU: Ovo su razlozi zbog kojeg u Katar NE IDU Ristić, Nastasić...

Mundijal 2022 -

Dragan Stojković otvoreno je pričao o spisku. Selektoru nije bio problem da objasni zašto neki igrači nisu tu:

"Mogu individualno da govorim zašto neko nije, ili jeste, ali generalno znate sve. Ne treba o tome previše da se priča. Ne znam kako je ranije bilo, ali sada je ovako, ja sam prvi put sada selektor. Nisam neko ko će da trpi pritiske, to me ne interesuje. Neko je pitao zašto Matija Nastasić nije na spispku. Ja sam zvao igrače i kada nisu igrali u klubovima i nisu imali nikakvu minutažu. Kada se broj smanjio na 26, neko mora da bude van spiska - počeo je priču Stojković.

01:25

Piksi o spisku za Katar

Usledio je nastavak na temu - Nastasić.

- Što se Matije tiče, to je logično bilo. Njegovo nestabilno zdravstveno stanje je dovelo do toga. Što se Ristića tiče, za četiri meseca je odigrao 122 minuta. Ovo nisu više kvalifikacije, već najveća svetska sportska smotra. Mali Terzić je bio deo tima od početka i predstavlja budućnost srpskog fudbala. Mogu tako da pričam o Joveljiću, Jovanoviću i svim drugima koji su odsutni. Logičan splet okolnosti su navele mene da donesem logične odluke. Mirno spavam i imam korektan odnos, smatram da odluke koje donosim nisu sve po volji mnogih, ali moje su".

Niko nije imao nijedan poziv ka selektoru oko spiska...

"Moram da priznam javno. Niti me je ko zvao i molio, niti mi suflirao. Jednostavno - nula. I to je dobro. Imaš slobodnu da doneseš odluku... Ali ljudi, nikakve epohalne odluke ovo nisu, niti treba da se pravi fama. U toj grupi igrača je i Grujić koji je bio povređen, ali se vratio i sada ponovo igra i ponovo je u timu. Mali Ilić isto tako. U stalnom kontaktu smo sa klubovima, želimo da znamo stanje igrača i o čemu se radi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track