FIFA PITA - MOŽE LI SRBIJA DA IZNENADI SVET NASTUPOM NA MUNDIJALU? Jedno je sigurno, "orlovi" su spremni da zabave ceo svet!
Foto: @starsport

KATAR 2022

FIFA PITA - MOŽE LI SRBIJA DA IZNENADI SVET NASTUPOM NA MUNDIJALU? Jedno je sigurno, "orlovi" su spremni da zabave ceo svet!

Mundijal 2022 -

Nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva u Kataru, FIFA je predstavila tim Srbije koji će igrati u grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Ganom.

Na sajtu svetske kuće fudbala pojavio se tekst u kojem je poručeno da je Srbija spremna da zabavi sve i da ima dobre šanse da prođe grupnu fazu iako igra u najtežoj grupi na ovogodišnjem Mundijalu.

Kapiten Dušan Tadić je naveden kao ključni igrač, a Dušan Vlahović kao igrač na kojeg bi trebalo da se obrati pažnja.

FIFA je pisala i o načinu na koji Dragan Stojković vodi reprezentaciju, njegovoj taktici i sistemu sa tri defanzivca, a prognozirali su startnu postavu "orlova" na Mundijalu i podsetili na istoriju Srbije na Svetskim prvenstvima.

"Stojković želi da igra atraktivno i napadački, a taj svoj mentalitet je preneo i na svoje fudbalere. On ima svoj stil igre. U odbrani su obično Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a ispred njih Kostić, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Tadić je klasična desetka, a napad predvode Vlahović i Mitrović. Iako ima malo trenerskog iskustva na velikim turnirima, Stojković ima ogromno fudbalsko znanje", navodi se u analizi FIFA.

Inače, Srbija je prema prognozama na deobi 13. mesta favorita za osvajanje Svetskog prvenstva sa Švajcarskom i Senegalom.

Našem timu kladionice ne daju velike šanse za dolazak do samog vrha, a u slučaju da Piksi i "orlovi" iznenade stručnjake i domognu se titule šampiona sveta, od FIFA će dobiti ukupno 52,5 miliona dolara koliko će ukupno pipasti budućem svetskom prvaku.

Za početak, svi savezi dobijaju po 9.000.000 dolara za učešće u grupnoj fazi, kao i 1.500.000 za pripreme, dok je za pobednika rezervisano 42.000.000 dolara.

Poraženi u finalu zaradiće 40.500.000, osvajač trećeg mesta 27.000.000, a četvrtog 25.000.000, a prolazak grupne faze donosi svakoj ekipi 13.000.000 dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track