STRAŠAN MALER ZA FRANCUZE: Igrač koji je u sjajnoj formi POVREĐEN NA POSLEDNJEM TRENINGU pred Katar i propušta Mundijal! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KAKVA ŠTETA

STRAŠAN MALER ZA FRANCUZE: Igrač koji je u sjajnoj formi POVREĐEN NA POSLEDNJEM TRENINGU pred Katar i propušta Mundijal! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Fudbaler Lajpciga, Kristofer Nkunku, propustiće Svetsko prvenstvo iako se našao na spisku selektora Francuske.

Njega je na poslednjem treningu pred put u Katar povredio mladi fudbaler Real Madrida,Eduard Kamavinga.

On je u borbi za loptu neoprezno startovao na 25-godišnjeg Nkunkua i tom prilikom ga nagazio po nozi. Nkunku je ostao da leži na travi, a ubrzo nakon toga bilo je jasno da je povreda teže prirode.

Nije prošlo mnogo vremena da bi stigla i zvanična potvrda - Kristofer Nkunku propušta Svetsko prvenstvo u Kataru.

Neverovatan peh za Francuza, koji ove sezone igra u fantastičnoj formi. Na 15 utakmica za Lajpcig u Bundesligi postigao je 12 golova, uz jedan gol u nemačkom kupu i tri u Ligi šampiona.

Umesto Nkunkua pozvan je 23-godišnji Randal Kolo Muani. Kao i njegov kolega, Muani igra u Bundesligi, gde od ove sezone nastupa za Ajntraht.

I on igra u sjajnoj formi, pa je tako na 13 mečeva zabeležio devet asistencija, po čemu je u ligama petice bolji od njega jedino Lionel Mesi, sa 10.

Tako je nakon Pogbe, Kante, Kimpembea, Fofane i još nekoliko kandidata za prvi tim, Didije Dešamp ostao bez još jednog važnog igrača.

Francuska nastupa u grupi D Mundijala, zajedno sa Danskom, Australijom i Tunisom, a prvi meč odigraće 22. novembra protiv Australije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track