KAMERUN ZAŠTUCAO PRED POČETAK MUNDIJALA: Još jedan rival Srbije nije pobedio u generalnoj probi, Panama zaustavila LAVOVE
Foto: Printskrin/Instagram

Prijateljska

KAMERUN ZAŠTUCAO PRED POČETAK MUNDIJALA: Još jedan rival Srbije nije pobedio u generalnoj probi, Panama zaustavila LAVOVE

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Kameruna, rivali Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, nisu uspeli da pobede reprezentaciju Paname, u generalnoj probi pred početak Mundijala. Meč je završen rezultatom 1:1 (0:0).

Kamerun, Erik Šupo-Motan
foto: Profimedia

Gol za Kamerun postigao je napadač Bajerna i prva zvezda reprezentacije Erik Maksim Šupo-Motan u 48. minutu. Time je afrički tim došao u vođstvo, međutim Panama je posle samo sedam minuta stigla do izjednačenja, a strelac je bio Majkl Muriljo.

Utakmica je odigrana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na velelepnom stadionu "Mohamed bin Zajed", koji može da primi 15.000 ljudi, ali je bio poluprazan.

Kamerun, Erik Šupo-Motan
foto: Profimedia

"Lavovi" su od početka meča zaigrali u startnoj postavi i taktičkoj postavci (4-1-4-1): Onana - Fai, Kasteleto, Nkulu, Tolo - Hongla -Mbuemo, Zambo Angisa, Ntham, Ekambi - Abubakar. Selektor Kameruna Rigober Song u nastavku utakmice šansu je dao petorici fudbalera sa klupe - Nkuduu, Basogogu, Šupo-Motanu, Kundeu i Eboseu.

Napadač Bajerna Erik Šupo-Motan postigao je vodeći gol tako što se lopte domogao u skoku, a onda sa ivice peterca precizno šutirao u donji levi ugao golmana Paname. Imao je isti fudbaler sjajnu šansu u 89. minutu, kada je tukao glavom, ali je stativa sprečila da se drugi put upiše u listu strelaca.

Kamerun
foto: Profimedia

Panama je izjednačila preko Majkla Murilja koje je na briljantan način izveo slobodan udarac. Golman Kameruna i Intera Andre Onana ništa tu nije mogao, a lopta je završila u golu, pored desne stative.

Kamerun, kao i Švajcarska, nije uspeo da pobedi na generalnoj probi pred početak Mundijala u Kataru. Odigrali su 1:1 protiv Paname, dok je Švajcarska poražena od Gane rezultatom 2:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track