02:31

IDITE DA IM SE PIP MAJKE! Vanja Grbić poslao oštru poruku Piksiju i igračima pred sukob sa Brazilom IZAĐITE NA TEREN I GAZITE IH

KURIR TV

IDITE DA IM SE "PIP" MAJKE! Vanja Grbić poslao oštru poruku Piksiju i igračima pred sudar sa Brazilom IZAĐITE NA TEREN I GAZITE IH

Mundijal 2022 -

Vladimir Vanja Grbić, proslavljeni reprezentativac, vlasnik olimpijskog zlata, član „Kuće slavnih“, doktor nauka sporta i fizičkog vaspitanja, ali i veliki patriota bio je i ostao sinonim za pobednički srpski mentalitet.

On je u susretu Svetskog prventva u Kataru gostovao u emisiji Sceniranje na Kurir televiziji gde je igračima reprezentacije Srbije i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju poslao poruku povodom njihovog susreta sa Brazilom, ali i samog takmičenja.

Vanja Grbić
foto: Zorana Jevtić

Naime, osim što im je poželeo odlazak u polufinale, bivši odbojkaš je naveo da je na Piksiju i orlovima mogućnost da vrate lice fudbala u našu zemlju.

- Ja im želim da uđu u polufinale i onda šta im Bog da dalje. Bez obzira što je naš fudbal prožet jako dugo veoma sumnjivim i katastrofalnim stvarima. Čini mi se da su Piksi i ova generacija uspeli da naprave nešto što može da promeni lice ili imidž fudbala u našoj zemlji. Ja ne znam koliko su momci svesni toga. Koliko su svesni da svaki izlazak na travu sve većem broju ljudi vraća nadu u fudbal. A nama fudbal treba jer kao što kažu Brazilci "fudbal nije sport, fudbal je religija" - rekao je Grbić.

Vanja Grbić
foto: Pedja MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia, Zorana Jevtić

On je potom poslao i jasnu poruku igračima reprezentacije Srbije.

- Ostaviti srce na terenu je floskula. Kada izađete, igrajte najbolje što znate i budite spremni da poginete jedan za drugoga. Ako budete tako igrali, ja garantujem da ćemo se svi na kraju smejati i da ćemo biti ponosni. Mi možemo da izađemo na crtu bilo kome, pa i Brazilu. Ali moramo u to da verujemo, jer ako izađemo da vidimo šta će da se desi, pukli smo u startu. Ja to kažem vrlo bezobrazno, ali idemo da im se pip ma-pip. Ako ne izađete da nekoga roknete direktno u čelo, ne očekjte da ćete da uradite bilo šta. Nula respekta prema bilo kome, izlazite na teren i gazite sve. Ko god da je, a onda će posle teren da kaže šta i kako je - rekao je Grbić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track