ALARM! TREBA LI DA STREPIMO ZBOG OVOG ČOVEKA?! Nije dosudio penal, a ODBIO da gleda VAR! Izjavio da će se greške uvek dešavati!
Foto: Profimedia

šok

ALARM! TREBA LI DA STREPIMO ZBOG OVOG ČOVEKA?! Nije dosudio penal, a ODBIO da gleda VAR! Izjavio da će se greške uvek dešavati!

Mundijal 2022 -

Iranski arbitar Alireza Fagani sudiće utakmicu između Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Odluka FIFA šokirala je ljubitelje fudbala u Srbiji, jer je isti arbitar delio pravdu i na meču protiv Brazila u Rusiji 2018. godine.

Nakon traume koju nam je pre četiri godine priredio Nemac Feliks Brih, kada je odbio da pogleda VAR nakon očiglednog prekršaja nad Mitrovićem, navijači opravdano strahuju da se ne ponovi neka slična situacija.

Nažalost, Iranac koji će suditi meč protiv Brazila poznat isto je u "svađi" VAR sistemom.

Naime, pre pet godina Fagani je bio u centru kontroverze u polufinalu Kupa konfederacija, jer nije dosudio penal za čile u meču sa Portugalom. Iako je situacija bila diskutabilna, Fagani je, baš kao i njegov kolega Brih, odbio da pogleda VAR.

GOVORI JEDNO, RADI DRUGO

Zanimljivo, pre Mundijala u Rusiji Fagani je isticao prednosti VAR-a.

"Poštujem one koji smatraju da VAR ne funkcioniše u praksi ali mislim da ta tehnologija može da ispravi greške koje se dešavaju na utakmicama", rekao je jednom prilikom Iranac.

Fagani se nije proslavio ni na pomenutom meču između Srbije i Brazila na Mundijalu u Rusiji. Tada je Brazilcima priznao gol posle očiglednog faula Mirande nad Mitrovićem u jednoj borbi za loptom. Protestvovali su dugo naši fudbaleri, ali uzaludno. Takođe, na početku meča brutalan faul nad Kostićem nije sankcionisao kartonom.

Nadamo se da u četvrtak nakon okršaja sa Brazilcima neće ponovo biti u centru pažnje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track