ŠPANSKI "AS" PLASIRAO ŠOKANTNE OPTUŽBE NA RAČUN MESIJA: Tvrde da je potpisao MILIONSKI UGOVOR, a iza svega stoji OVAJ MOĆNI ČOVEK
Foto: Profimedia

KATAR 2022

ŠPANSKI "AS" PLASIRAO ŠOKANTNE OPTUŽBE NA RAČUN MESIJA: Tvrde da je potpisao MILIONSKI UGOVOR, a iza svega stoji OVAJ MOĆNI ČOVEK

Mundijal 2022 -

Uticajni španski list "As" plasirao je bombastičnu vest sa naslovom "Da li Leo Mesi promoviše Saudijsku Arabiju".

Pomenuti medij tvrdi da je Argentina na čelu sa Mesijem pustila Saudijce!

Lionel Mesi
foto: Pritnscreen

"Šokantna pobeda nas ne tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svetskog prvenstva (posle Katara), već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijeve Argentine (trajao je tri i po godine), tima koji je trebalo da osvoji Svetsko prvenstvo. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije", navodi u šokantnom tekstu "As".

Dalje se u tekstu navodi kako je slavni Argentinac nedavno potpisao milionski ugovor sa vladom Saudijske Arabije, a uz to se ističu i nedavni pokušaju ove države da dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva.

"U maju, verovatno najboljiu i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija hoće Svetsko prvenstvo 2030. godine", naglašava se u tekstu.

Saudijska Arabija
foto: Profimedia

Ide se tako daleko da se kaže da je Mesi dobio novac kako bi "oprao" imidž Saudijske Arabije posle ubistva Džamala Kašogija.

"Mesijev marketinški ugovor u kome dobija neverovatnu količinu keša da promoviše državu je posmatran kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškala kršenja ljudskih prava, uključujući i ubistvo novinara Džamala Kašogija, kršenja ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čoveka države Mohameda bin Salmana", ističe se u tekstu.

Katar, fudbal, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 ., Argentina, Saudijska Arabija
foto: Dado Đilas

Takođe Argentina zajedno sa Paragvajem, Čileom i Urugvajem pokušava da dobije domaćinstvo Mundijala 2030. godine, a "As" u tekstu navodi da bi prema ugovoru potpisanom sa Saudijskom Arabijom Mesi mogao da bude promoter održavanja Svetskog prvenstva u zalivskoj monarhiji, a ne svojoj domovini.

Podsetimo, Saudijska Arabija je u Kataru napravila istorijski uspeh deklasiravši Argentinu za samo pet minuta.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track