IPSRAVKA: Stravičan rendgen glave ne pripada fudbaleru Saudijske Arabije povređenom na Svetskom prvenstvu
Foto: Profimedia, Printscreen Twitter

IPSRAVKA: Stravičan rendgen glave ne pripada fudbaleru Saudijske Arabije povređenom na Svetskom prvenstvu

Mundijal 2022 -

Na portalu Kurir 23.11.2022. objavljen je članak o jezivoj povredi reprezentativca Saudijske Arabije.

U originalnom tekstu je objavljen rendgenski strašne snimak povrede glave i tvrdnja da taj snimak pripada Jaseru Al Šaraniju, fudbaleru koji je povređen prilikom sudara sa golmanom Saudijske Arabije Mohamedom Al Ovaisom na utakmici protiv Argentine.

I u naslovu "Rendgen glave izgleda stravično! Nesrećni Saudijac dobio udarac kolenom u glavu! Polomljena mu vilica i kosti lica!" implicirano je da se radi o rendgenu Al Šaranija. No kako su utvrdile analize fekt čekera, to nije bio snimak povređenog fudbalera.

Naime, kako piše raskrinkavanje.ba, snimak nije potekao sa zvaničnog izvora, poput kluba, reprezentacije ili Al-Shahranijevog zvaničnog profila. Ne postoje nikakvi dokazi koji sliku rendgenskog snimka povezuju s njim i njegovim povredama, a takođe snimak koji je upotrebljen prikazuje lom nosa, kao i lom vilične kosti koji bi znatno otežao ili u potpunosti onemogućio govor.

No, na Twitteru je 23. novembra objavljen snimak Al-Shahranija iz bolnice u kojoj se oporavlja, na kojem priča bez ikakvih pomagala. Također, na slici iz bolnice na kojoj se Al-Shahrani smije, vide se i njegovi zubi, dok slika rendgenskog snimka prikazuje osobu kojoj su prednji zubi, kako se čini, slomljeni.

Izvinjavamo se na prenošenju snimka u tvitu koji nije bio verodostojan.

ostatak teksta glasio je ovako:

Saudijska Arabija napravila je jednu od najvećih senzacija u istriji Mundijala, pošto je na startu grupne faze posle preokreta savladala moćnu Argentinu sa 2:1.

Saudijsci su sa dva brza gola početkom drugog poluvremena stigli do prednosti koju su uspešno sačuvali do kraja meča.

Argentina je u finišu napadala kako bi barem bod izvukla, a jedna duga lopta koja je išla u kazneni prostor Saudijske Arabije bila je kobna za štopera Jasera Al Šaranija.

U nameri da ispuca loptu golman Saudijske Arabije Al Ovais je u punom naletu kolenom udario u glavu Al Šaranija, koji je bio nokautiran. Sudija Vinčić je napravio kardinalnu grešku jer nije odmah zaustavio meč, pa je nesrećni fudbaler par minuta ležao bez svesti na terenu.

Na nosilima je iznet sa stadiona i hitno prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da je doživeo stravične povrede.

Nesrećni štoper hitno je prebačen na jednu kliniku u Nemačkoj gde će biti operisan. Za njega je prvenstvo završeno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track