KANADA DRŽALA ČAS FUDBALA, ALI NESREĆNO PORAŽENA OD BELGIJE! Borjan NIJE IMAO posla, ali ostao i bez bodova! TOTALNO NEZASLUŽENO
Foto: Profimedia

katar 2022

KANADA DRŽALA ČAS FUDBALA, ALI NESREĆNO PORAŽENA OD BELGIJE! Borjan NIJE IMAO posla, ali ostao i bez bodova! TOTALNO NEZASLUŽENO

Mundijal 2022 -

Kanađani su bili mnogo bolji od Belgije, ali su na kraju totalno nezasluženo minimalno poraženi: Belgija - Kanada 1:0 (1:0).

Gol odluke je u finišu prvog poluvremena postigao Batšjuai, kada je prvi put pobegao čuvaru Mileru i sjajno reagovao udarcem iz prve! Golman Borjan je bio potpuno nemoćan i nije mogao ništa da učini. Batšjuaia je dugom loptom asistenciju dugom loptom pronašao odbrambeni igrač Aldervejreld.

Pobedonosni gol koji je za Belgiju postigao Batšjuai pogledajte ovde:

Golman Belgije, Tibo Kurtoa, odbranio je penal Alfonsu Dejvisu u 11. minutu, u poslednjem meču četvrtog dana Svetskog prvenstva na utakmici Belgija - Kanada.

Penal je skrivio Janik Karasko koga je lopta pogodila u ruku, odgovornost je preuzeo levi bek Bajerna, a napadač Kanade. Međutim, uputio je loš udarac po zemlji, a Kurtoa bez problema sačuvao svoju mrežu.

Kanađani su potpuno dominirali u prvom poluvremenu, ali je u samoj završnici usledila brutalna kazna za neiskorišćene prilike. Belgijanci su delovali tromo, nisu mogli da pohvataju brze fudbalere Kanade, ali su u nastavku susreta uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i osvoje ceo plen.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica minimalnom pobedom Belgije protiv Kanade

90. minut - Biće još pet minuta sudijske nadoknade, pokazao je sudija Sikazve

85. minut - De Brujne je izveo slobodan udarac, Dendonken je bio najviši u skoku, ali je šutirao preko gola!

80. minut - Kanađani se još ne predaju, posle centaršuta sa desne sttrane, Larin je dobro šutirao glavom, ali je Kurtoa siguran i na pravom mestu.

Utakmici Belgija - Kanada prisustvuje i naš legendarni trener Bora Milutinović:

67. minut - Opasan kontranapad Belgije, ali Batšjuai je izblokiran i izborio je samo korner.

58. minut - Larin i Kone igraće umesto Hojleta i Hačinsona u reprezentaciji Kanade

48. minut - Nova prilika za Kanađane, ali Dejvid glavom šutira pored gola.

Na stadionu u Al Rajanu se iza gola Srbina koji brani za Kanadu Milana Borjana vijore srpske zastave:

srpska zastava
foto: Kurir

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Ahmad bin Ali", dve izmene u selekciji Belgije: ušli su Onana i Menije, a izašli Karasko i Tilemans

Prvo poluvreme:

Posle pet minuta sudijske nadoknade, završeno je prvo poluvreme

44. minut - GOL - 1:0 za Belgiju - Batšjuai! Prvi put na meču je centarfor Belgije pobegao Mileru i sjajno reagovao, udarcem iz prve na asistenciju dugom loptom odbrambenog igrača Aldervejrelda! Golman Borjan je bio potpuno nemoćan.

39. minut - Kanađani traže novi penal, posle nespretnog starta Vitsela nad Bjukenanom, usledila je i intervencija iz VAR sobe, ali sudija Sikazve odbija gleda snimak!

33. minut - Opet su Kanađani zapretili, Dejvid je bio u šansi, ali se Belgijanci i ovaj put spasavaju!

23. minut - Najveća prilika za Belgiju, šutirao je Batšuaji, ali je izblokiran i samo je korner za Belgijance koji je izveo De Brujne, ali bez opasnosti po rivala.

19. minut - Najbolji igrač Belgije Kevin De Brujne je povukao loptu na sredini terena, ali je napravio veliku grešku prilikom završnog pasa.

16. minut - Novi opasan napad Kanađana, ali udarac Hojleta odlazi pored gola.

11. minut - Posle igranja rukom Karaska pred golom Belgije i intervencije VAR-a, dosuđen je penal za Kanađane. Odgovornost je preuzeo fudbaler Bajerna Dejvis, šutirao je prizemno, ali je najbolji golman sveta i čuvar mreže madridskog Reala Tibo Kurtoa odbranio penal!

2. minut - Uzvraćaju Kanađani. Stiven Eustakio je šutirao, ali je blokiran

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Ahmad bin Ali" u Al Rajanu! Već prva intervencija golmana Kanade i Crvene zvezde Borjana i greške na sredini terena. Belgijanci su došli do lopte, šutirao je Batšuaji, ali je Borjan bio siguran.

Milan Borjan
foto: Profimedia

Golman i kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, prvi meč na Mundijalu u Kataru igraće protiv Belgije u grupi F. Početak meča u sredu uveče je u 20 časova.

Uoči meča:

19:20 Pravdu će deliti sudija Jani Sikazve iz Zambije.

19:15 Utakmica se igra na stadionu Ahmad bin Ali.

19.05 Poznati su sastavi:

Belgija - Kanada 1:0

Stadion: "Ahmad bin Ali". Gledalaca: više od 40.000. Sudija: Jani Sikazve (Zambija). Strelci: 1:0 Batšjuai (44)

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Dendonk, Aldervirld, Vertongen - Kastanje, De Brujne, Vitsel, Karasko - Tilemans, Batšuaji, Azar. Selektor: Martinez.

KANADA (3-4-3): Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Hojlet, Hačinson, Eustakio, Larjea - Bjukenan, Dejvis, Dejvid. Trener: Herdman.

Belgija je favorit protiv Kanade! Kvota na pobedu Belgijanaca je 1,58, a tačno 6,00 na trijumf Kanađana, dok je na nerešen ishod - 4,00.

Belgija
foto: EPA

Belgiji je ovo 14. učešće na Svetskim prvenstvima. Najveći uspeh ostvarili su na prošlom Mundijalu kada su bili treći. Selektor Martinez skupio je vrhunske igrače na jednom mestu, a prva zvezda tima je svakako as Mančester sitija Kevin de Brujne.

Belgijanci će biti oslabljeni, jer će zbog povrede izostati napadač Intera Romelu Lukaku.

Kanađanima je ovo tek drugi nastup na Mundijalima. Prvi put su učestvovali daleke 1986, kada su završili takmičenje u grupnoj fazi. Milan Borjan tako je ispisao istoriju kanadskog fudbala, a podsetimo - biće učesnici i narednog Svetskog prvenstva kao suorganizatori 2026. godine.

Prva utakmica u grupi F između Hrvatske i Kostarike je završena bez golova. Tako se sada Hrvati uzdaju u Borjana, jer im svakako najmanje odgovara pobeda Belgijanaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track