MOĆNA PORUKA MOŠE I TIRKETA ORLOVIMA: Neka se ponovi Montevideo! David može da pobedi Golijata i verujemo u vašu SRČANOST
Foto: Kurir TV

Bog vas video!

MOĆNA PORUKA MOŠE I TIRKETA ORLOVIMA: Neka se ponovi Montevideo! David može da pobedi Golijata i verujemo u vašu SRČANOST

Mundijal 2022 -

Na prvom Svetskom prvenstvu 1930. godine u Urugvaju selekcija Jugoslavije, koju su uglavnom činili fudbaleri iz Srbije, savladala je favorizovani Brazil sa 2:1 i na kraju podelila je treće mesto sa SAD.

Priču o ovom istorijskom meču na veliko platno preneo je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić u filmu "Montevideo, bog te video".

Petar Strugar
foto: ATA images

Glumci iz filma, koji su na specifičan način osetili mundijalski duh tokom snimanja, biće svim srcem uz našu selekciju. Nadaju se da ćemo se s prvenstva vratiti kao i pre 92 godine, kao pobednici.

- Fudbal nije moj sport, ali, što se mene tiče, neka se ponovi "Montevideo" i okej smo - kratko je poručio Petar Strugar, koji je oživeo lik Blagoja Moše Marjanovića.

Montevideo Bog te video
foto: Promo

I filmski Aleksandar Tirnanić Tirke je optimista.

- Ne bi bilo prvi put da David na kraju bude ispred Golijata. Verujem u naše momke. U njihovu srčanost. Šaljem im vetar u krila - rekao je za Kurir Miloš Biković.

Slobodan Boda Ninković
foto: Zorana Jevtić

Najveći fan fudbala u glumačkog ekipi je, kao i na velikom platnu, Slobodan Boda Ninković, koji je tumačio lik novinara Đorđa Kustudića.

- Piksi je uspeo da opusti momke i napravi atmosferu. U Kataru su moguće velike stvari od naše reprezentacije. Naravno, na svakom velikom takmičenju sve zavisi od prvog meča. Po mojoj prognozi, Brazil i mi idemo dalje iz naše grupe. Prvi dani Mundijala pokazali su da ne postoje favoriti i autsajderi. Najstabilnije mi deluju Francuska i Španija, koja ima mlad tim. Ako prođemo grupu, možemo da se nadamo uspehu. Srbija može da napravi čudo u Kataru - konstatuje Ninković.

Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović
foto: Antonio Ahel

Andrija Kuzmanović u filmu je igrao golmana Milovan Jakšića, a kao tinejdžer bio je sjajan fudbaler.

- Nekada sam trenirao fudbal i išao na utakmice, ali sad nisam stigao da odem ni na jedan meč naše reprezentacije. Ipak, sve je moguće. Znam da će naši momci ostaviti srce na terenu - rekao je Kuzmanović.

Montevideo Bog te video
foto: Kurir TV

Od ženskog dela glumačke ekipe sport prati Nina Janković, koja je odigrala na platnu slikarku Valeriju, devojku Moše Marjanovića.

- Biće teško, nek bude što biti ne može - poručuje Jankovićeva.

Nina Janković
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

03:41

MILOŠ BIKOVIĆ PAO SA MOTORA! Glumac otkrio ŠOKANTNE DETALJE sa snimanja Južnog vetra 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track