I POSLEDNJA NADA DOMAĆINA JE UGAŠENA: Fudbaleri Katara se oprostili od Mundijala, nisu imali rešenje za prejake Afrikance!
Foto: EPA/Mohamed Messara

KATAR 2022

I POSLEDNJA NADA DOMAĆINA JE UGAŠENA: Fudbaleri Katara se oprostili od Mundijala, nisu imali rešenje za prejake Afrikance!

Mundijal 2022 -

U okviru drugog kola grupe A fudbaleri Senegala savladali su selekciju Katara rezultatom 3:1.

I jedni i drugi su u ovaj meč ušli sa porazom iz prvog kola, te zbog toga nisu želeli preterano da rizikuju, jer su svesni važnosti ove utakmice. Dosta spor tempo viđen je na početku meča, a gosti su prvi put pripretili u 4. minutu kada je svoj udarac iskosa oprobao Ismaila Sar, ali je lopta protutnjala pored desne stative. S obzirom da je Katar domaćin Svetskog prvenstva, očekivala se mnogo veća poseta na Al Tumami stadionu, ali su navijači domaćih ponovo razočarali.

Katar je u 15. minutu minutu prvi put pripretio, na odbitak je naleteo Arif, volej udarcem je pokušao da iznenadi golmana gostujućeg tima, ali bezuspešno. Senegalci su kontrolisali igru na terenu, držali su posed, s vremema na vreme pretili, ali bezopasno.

U 34. minutu igrači Katara tražili su penal posle jednog duela Afifa i protivničkog defanzivca, međutim glavni sudija uopšte ni pomislio da pokaže na belu tačku, već je samo odmahnuo rukom. A onda, u 41. minutu gosti su došli do zasluženog gola. I to na kakav način. Štoper Katara Kuki načinio je kardinalnu grešku u svom kaznenom prostoru, okliznuo se, pao je na zemlju, Bulaje Dija je naleteo na loptu i bez većih problema doveo svoj tim u vođstvo.

1 / 7 Foto: EPA/Mohamed Messara

Na samom startu drugog poluvremena usledio je novi šok za domaćina. Senegalci su uspeli da dupliraju prednost preko Famara Diedie koji je sjajno skočio posle kornera, i moćnim udarcem glavom zatresao protivničku mrežu.

Tada je delovalo da igrači domaćih neće uspeti da se probude iz "nokauta", međutim na terenu je viđena drugačija slika. Uspeo je Katar da stvori nekoliko odličnih prilika, najpre se Ali u 67. minutu našao u šansi, a četiri minuta kasnije i Mohamad. Oba puta je Mendi pokazao klasu, i odličnim bravurama sačuvao svoju mrežu.

Ofanzivna igra domaćina isplatila se u 78. minutu kada je prednost Senegala uspeo da smanji Muntari. Navijači Katara ponadali su se da njihov tim možda i može do izjednačenja, međutim sve dileme je otklonio Bamba Dieng koji je u 84. minutu postavio konačan rezultat.

Katar - Senegal 1:3 (0:1)

Utakmica je završena.

90. minut - Igraće se još šest minuta.

84. minut - GOOOOOL! Vodi Senegal 3:1! Ipak, nada domaćih nije dugo trajala. Bamba Dieng se upisao u strelce i čini se da je stavio tačku na ovu utakmicu!

78. minut - GOOOOL! Uspeo je Katar da smanji prednost Senegala, potpuno zasluženo! Inicijativa domaćina se isplatila, Muntari je postigao pogodak koji je ulio nadu svojim navijačima da njihov tim možda može do vrednog boda.

72. minut - Uspeli su gosti da se odbrane od silnih napada domaćina. Smirili su igru, spustili loptu i za sada kontrolišu meč.

67. minut - U ovim momentima šanse za domaću ekipu ređaju se kao na traci. Ovog puta Mohamad se našao u sjajnoj prilici, snažno je šutirao sa nekih pet metara, ali je Mendi ponovo bio na visini zadatka.

Senegal, Katar
foto: EPA/Noushad Thekkayil

63. minut - Malo je falilo da domaći smanje prednost. Namestio se Ali na ivici protivničkog kaznenog prostora, sjajno šutirao, ali je Mendi maestralnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

58. minut - Uspeli su fudbaleri Katara da se konsoliduju i stanu na loptu, pokušali su nekoliko puta da organiziju napad i ugroze protivnički gol, ali defanzivci Senegala su svaki put bili na visini zadatka.

53. minut - Teško će se probuditi domaćini iz ovog "nokauta". Senegalci ne žele da se zaustave, konstatno vrše presing na zadnju liniju Katara i stvaraju nove prilike.

48. minut - GOOOOOL! Senegalci vode 2:0! Famara Diediu je iskoristo sjajan centaršut iz kornera, i glavom zatresao protivničku mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, promene u sastavima nije bilo.

Tok meča:

Upravo je završeno prvo poluvreme. Na Al Tumami stadionu viđena je veoma tvrda utakmica, fudbaleri i jedne i druge selekcije nisu želeli mnogo da rizikuju, već su pokušavali da igraju pametno, strpljivo. Najveće uzbuđenje u prvom delu igre viđeno je u 45. minutu, kada je fudbaler Senegala Bulaje Dija iskoristio neverovatnu grešku protivničkog igrača i doveo svoj tim u vođstvo.

45. minut - Sudija je prvo poluvreme produžio sedam munuta.

41. minut - GOOOL! Senegal vodi 1:0. Kuki je imao vrlo lak zadatak, trebalo je samo da izbije loptu iz svog šesnaesterca, ali je načinio kardinalnu grešku. Pao je na zemlju, Bulaje Dija je naleteo na loptu i bez većih problema matirao golmana Katara.

34. minut - Fudbaler domaćih Afif pao je u protivničkom šesnaestercu nakon jednog duela, tražio je penal, međutim glavni arbitar meča je samo odmahnuo rukom!

30. minut - Prvo veće uzbuđenje na meču. Nakon jednog centaršuta sa leve strane, golman domaće ekipe je izboksovao loptu, na nju je natrčao Sabali, šutirao, ali ponovo bezuspešno.

Senegal, Katar
foto: Profimedia

26. minut - Ovog puta je fudbaler Senegala Idrisa Gaj oprobao svoj udarac iz daleka, ali lopta i ovog puta odlazi daleko od gola.

21. minut - Kao što smo i očekivali, na Al Tumami stadionu gledamo poprilično dosadnu utakmicu.

15. minut - Prva prilika za domaćina. Nakon jednog odbitka na loptu je naleteo Arif, "uhvatio" je volej, ali je lopta otišla daleko od gola.

10. minut - Bez obzira što igra Katar koji je domaćin na Svetskom prvenstvu, slobodnih mesta na stadionu ima previše.

8. minut - Senegal kontroliše igru na terenu, posed je na njihovoj strani, međutim većih uzbuđenja još uvek nema.

4. minut - Prvu priliku na današnjoj utakmica imala je selekcija Senegala, kada je Ismaila Sar iskosa uputio udarac ka protivničkom golu, ali je lopta otišla malo pored desne stative.

Počela je utakmica.

Stadion: Al Tumama Stadion (kapacitet 44.400). Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija).

Katar: Baršam - Migel, Mohamed, Kuki, Hasan, Ahmed - Al Hajdos, Budijaf, Madibo - Ali, Afif.

Senegal: Mendi - Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo - Gaj, Mendi - Diata, Diediu, Sar - Dia.

Uoči meča:

Obe ekipe ulaze u susret nakon poraza identičnim rezultatom (2:0), od Katara je bolji bio Ekvador, dok je Senegal izgubio od Holandije.

Senegalci su ostavili daleko bolji utisak od današnjeg rivala, iako su igrali protiv kvalitetnijeg protivnika.

Utisak je da je Senegal bio ravnopravan rival Holandiji, ali je evropska selekcija na kraju slavila tri boda nakon što je u samoj završnici postigla dva pogotka.

Sa druge strane, Katar je odigrao katastrofalan meč na otvaranju Svetskog prvenstva. Ekvador je lako izašao na kraj sa domaćinom i samo dva primljena gola su prilično dobar rezulat za domaćine u odnosu na prikazanu igru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track