PAVLOVIĆ O KRVAVOM NOSU I NEZADOVOLJNOM PIKSIJU! Reprezentativac otkrio šta je selektor rekao "orlovima" posle poraza od Brazila
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

PAVLOVIĆ O KRVAVOM NOSU I NEZADOVOLJNOM PIKSIJU! Reprezentativac otkrio šta je selektor rekao "orlovima" posle poraza od Brazila

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Fudbalska reprezentacija Srbije, porazom od Brazila je započela učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dan nakon meča, javnosti su se obratili Strahinja Pavlović i Saša Lukić.

- Jednostavno, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Ako je neko mislio da će biti lako protiv Brazila, očigledno se prevario. Moramo biti iskreni i realni. Da je moglo bolje, moglo je, da je trebalo da budemo hrabriji, trebalo je. Sada treba da gledamo napred i biće sve u redu. Naredne dve utakmice su Kamerun i Švajcarska i verujem da će sve doći na svoje mesto - rekao je Lukić na početku obraćanja.

Imao je Lukić težak zadatak - da igra "flastera" na Nejmaru.

- Bio je to veliki izazov za mene, kad imaš takav zadatak moraš biti koncentrisan. Prvo poluvreme, odradili smo dobar posao. Drugo poluvreme, to nismo bili mi. Treba da gledamo ono što je ispred nas, da zaboravimo što pre Brazil, nama je sada najvažniji meč protiv Kameruna.

Lukić na utakmici protiv Brazila
Lukić na utakmici protiv Brazilafoto: Dado Đilas

- Gledali smo njihovu utakmicu sa Švajcarcima, analizirali. Kamerun je fizički dominantan, držali su se dobro prvo poluvreme, mislim da možemo da im napravimo veliki problem. Sve zavisi od nas, ako budemo pravi biće dobra utakmica. Kamerun ima igrače koje poznajem, fizički jaki i dominantni. Sve zavisi od nas, nadamo se dobrom rezultatu.

Ukratko je govorio o situaciji iz 64. minuta kada je dobio žuti karton.

- Ne znam zbog čega mi je dao žuti karton. Samo sam ga pitao zašto je svirao faul. Kad sam izašao bio sam nervozan zbog rezultata. Samo zbog toga.

Pavlović je istakao da "orlovi" drže situaciju u svojim rukama i da pobedama protiv Kameruna i Švajcarske mogu da osiguraju plasman u narednu fazu Mundijala.

Defanzivac je otkrio i mali deo selektorovog obraćanja.

- Bili su bolji i uspeli su da pobede. Ako pobedimo obe utakmice mi idemo dalje, samo o tome treba da razmišljamo. Sigurno je da selektor nije bio najsrećniji, on je čovek koji voli da pobeđuje. Rekao nam je da dignemo glavu gore, svaki bod je bitan. Slede nam analize, da poboljšamo ono gde nismo bili dobri. Daćemo sve od sebe da prođemo grupu - poručio je Pavlović.

Osvrnuo se i na pohvale koje je dobio nakon meča.

- Meni ne znači ništa da me hvale u komentarima, a mi da izgubimo. Kada pobeđujemontreba da budemo tim, isto tako kada i gubimo. Ovaj poraz nije poremetio bilo šta u ekipi. Od jutros razmišljamo samo o Kamerunu, igramo dobar fudbal, jedna utakmica neće ništa promeniti. Daćemo sve od sebe da budemo pravi. Nemam dilemu da će tako biti.

Pavlović  u duelu s Brazilcima
Pavlović u duelu s Brazilcimafoto: Dado Đilas

Sledeća utakmica je poput nokaut meča za naš tim, zbog samog značaja koji nosi utakmica protiv Kameruna.

- Svaka utakmica je bitna na Svetskom prvenstvu. I da smo pobedili Brazil išli bismo da savladamo Kamerun. Nismo bili pravi u četvrtak, daćemo sve od sebe da obradujemo naciju. Nije mala stvar videti ovoliko navijača na stadionu, verujemo u ovaj tim. Neće biti lako protiv Kameruna, imamo šta da pokažemo.

- Igrali smo protiv Brazila koji ima strašne i brze igrače. Kad ih napadnemo ostajalo je više prostora za njihove napadače. Siguran sam da će protiv Kameruna biti drugačije, napašćemo sigurno da vratimo našu igru. Biti hrabriji, znači igrati isto pre utakmice protiv Brazila.

Govorio je defanzivac i o navijačima, ali i jednom duelu iz same završnice utakmice.

- Znači nam podrška, čuli smo ih sve vreme. Borićemo se za njih kao i za sve i Srbiji. Što se tiče poslednjih minuta dobio sam lakat u nos bilo je malo krvi. Ništa strašno - zaključio je Strahinja Pavlović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track