HRVATI SE ČUVAJU ZA BORJANA I SELEKTORA KANADE: Vozili smo se u metrou sa "kockastima", mirni su, nisu pevali "domoljubne" pesme!
Foto: Kurir

katar 2022

HRVATI SE ČUVAJU ZA BORJANA I SELEKTORA KANADE: Vozili smo se u metrou sa "kockastima", mirni su, nisu pevali "domoljubne" pesme!

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Utakmica između Kanade i Hrvatske se bliži početku, a oči javnosti u Srbiji uprte su u Milana Borjana, čuvara mreže kanadske reprezentacije i Crvene zvezde, rođenog u Kninu, u Republici Srpskoj Krajini.

Idući na stadion Kalifa u metrou smo sreli poveću grupu navijača iz Hrvatske. Bili su mirni u metrou, bez pevanja pesama, očigledno energiju čuvaju za utakmicu i našeg Milana Borjana. Po oznakama videli smo da su iz Pleternice, Našica, Đakova, a bilo je i onih iz Nemačke rodom iz Duvna i Livna.

Tek na izlazu iz metroa počeli su sa pesmom i to nakon što su i njima i nama osmeh na lice izmamili ljubazni domaćini. Volonteri u katarskom metrou, sinhronizovanim pokretima i u ritmu afričke muzike slali su sve one koji su izašli iz voza prema pokretnim stepenicama i izlazu.

00:21

Navijaci Hrvatske pred meč sa Kanadom

To se toliko svidelo svim putnicima, a Hrvati poneseni muzikom počeli su da pevaju svoje navijačke pesme. Ruku na srce bez "domoljubnih elemenata". Videćemo kad počne utakmica, kako će biti raspoloženi prema Milanu Borjanu, ponosnom Srbinu iz Knina i Republike Srpske Krajine i selektoru Kanade Džonu Herdmanu, koji je u Hrvatskoj od pre nekoliko dana "persona non grata".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track