BRAZIL I PORTUGAL U OSMINI FINALA: Srbija i Urugvaj imaju samo jednu OPCIJU!
Foto: EPA/Rolex dela Pena

KATar 2022

BRAZIL I PORTUGAL U OSMINI FINALA: Srbija i Urugvaj imaju samo jednu OPCIJU!

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Kamerun - Srbija 3:3

Južna Koreja - Gana 2:3

Brazil - Švajcarska (17.00)

Portugal - Urugvaj (20.00)

23.21. Selektor Portugala zadovoljan nakon plasmana u osminu finala

Selektor portugalske fudbalske reprezentacije Fernardo Santoš izjavio je večeras u Dohi posle pobede njegove selekcije nad Urugvajom da je "ceo tim odigrao odlično".

Portugal je večeras pobedio Urugvaj sa 2:0, u meču drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu.

"Mislim da je bila odlična utakmica. Ceo tim je odlično odigrao protiv teškog protivnika. Uspeli smo da kontrolišemo igru", izjavio je Santoš.

Portugal je večerašnjom pobedom obezbedio plasman u osminu finala.

"Sprečili smo Urugvaj da igra svoju igru, da igra na kontre. Prvih 20 minuta je bilo teško i to je zasluga Urugvaja. U drugom poluvremenu smo uspeli da odigramo onako kako znamo", rekao je on.

Portugal je osvojio šest poena i nalazi se na prvom mestu u grupi, ispred Gane sa tri i Južne Koreje i Urugvaja koji su osvojili po bod.

"Imamo dosta stvari da popravimo, ali je bilo i dosta pozitivnih stvari. Rekao sam da je moj tim složan, da imamo jako dobar timski duh. Veliko je zadovoljstvo plasirati se u osminu finala", rekao je Santoš.

Portugal će u poslednjem kolu igrati protiv Južne Koreje.

22. 08 - Portugal se plasirao u osminu finala

21. 18 - Selektor Švajcarske pred ključni meč sa Srbijom

20. 57. - Militao nakon pobede Brazila

Brazilski fudbalski reprezentativac Eder Militao rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Švajcarske i plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Zadovoljan sam utakmicom. Nisam očekivao (da ću da startujem kao desni bek gde je uglavnom Dani Alves), uz svo poštovanje Danijelu. Ali trener je doneo odluku i mislim da su svi ovde da bi pomogli. A ja sam vrlo srećan što sam mogao da pomognem ekipi. Bilo da igramo ja ili Danijel Alves, svi ćemo dati sve od sebe da pomognemo timu. Državnom timu", naveo je Militao.

Fudbaleri Brazila plasirali su se danas u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u drugom kolu Grupe G pobedili Švajcarsku sa 1:0.

U poslednjem trećem kolu,Brazilće u petak od 20 časova igrati protiv Kameruna, a Švajcarska u isto vreme protiv Srbije.

Brazil ima šest bodova, Švajcarska tri, a Kamerun i Srbija po jedan bod.

20.09 - Kazemiro posle pobede Brazila za osminu finala

Brazilski fudbaler Kazemiro izjavio je večeras u Dohi, posle pobede njegove selekcije nad Švajcarskom, da je "glavni cilj bio" da se izbori plasman u osminu finala.

Brazil je večeras pobedio Švajcarsku sa 1:0, u meču drugog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu, i kolo pre kraja grupne faze je obezbedio plasman u osminu finala.

"Glavni cilj je bio plasman u osminu finala, važno je da smo posle dva kola to uspeli u teškoj grupi kao što je naša", izjavio je Kazemiro.

U prva dva kola Brazil je zabeležio obe pobede, i sa šest bodova se nalazi na prvom mestu u grupi, ispred Švajcarske koja ima tri i Srbije i Kameruna koji su osvojili po jedan bod.

"Bili smo strpljivi protiv iskusne ekipe. Detalji su odlučivali utakmicu. Znali smo da ćemo imati veći posed lopte, i uz božju pomoć uspeli smo da postignemo gol. Imao sam sreće da ja budem strelac i pomognem timu", rekao je Kazemiro.

U poslednjem kolu Brazil će u petak igrati protiv Kameruna.

19. 31 - Kejn spreman za duel protiv Velsa

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn spreman je za utakmicu protiv Velsa, poslednju u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopšteno je danas.

Kejn je povredio skočni zglob u utakmici protiv Irana u prvom kolu, a zatim je u takvom stanju igrao u petak protiv SAD.

Selektor Garet Sautgejt rekao je da je zbog te povrede Kejn imao problema sa stopalom, ali je danas rekao da će kapiten biti na raspolaganju za duel sa Velsom.

"Izabraćemo tim sa Harijem za koji verujemo da može da pobedi. To je naš prioritet, kao i uvek. On je dobro posle udarca koji je dobio. Dobro je trenirao", naveo je Sautgejt.

Engleskoj je u utorak od 20 časova protiv Velsa potreban bod da bi se plasirala u osminu finala. Englezi bi i u slučaju poraza mogli dalje, ali u zavisnosti od gol razlike.

Velsu je potrebna pobeda da zadrži šanse za prolaz, uz to da se poklopi rezultat utakmice SAD i Irana.

Engleska je prva u Grupi B sa četiri boda, Iran ima tri, SAD dva, a Vels jedan bod.

19.02 - Brazil se plasirao u osminu finala i istovremeno učinio veliku uslugu Srbiji

18. 18 - Selektor Gane prezadovoljan pobedom protiv Koreje

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Oto Ado čestitao je danas celom timu na postignutom trećem pobedonosnom golu protiv Južne Koreje.

"Bilo je mnogo emocija, Južna Koreja je odigrala odličnu utakmicu, pritisnuli su nas. Posle 20 minuta smo povratili kontrolu nad igrom i dobro smo kombinovali. Posle prvog poluvremena smo imali pravih problema, ali čestitam celom timu, što smo pronašli snage da postignemo treći gol. Imali smo sreće, ali to je fudbal. Veoma sam srećan što je naša intezivna igra nagrađena", rekao je Ado.

Fudbaleri Gane pobedili su danas na stadionu Edukejšn siti selekciju Južne Koreje sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvesntvu.

Gana je tako upisala prvu pobedu na turniru, dok je Južna Koreja ostala na jednom bodu.

Od 20.00 igraju prvoplasirani Portugal (tri boda) i selekcija Urugvaja (jedan bod).

Za igrača utakmice izabran je dvostruki strelac Mohamed Kudus.

"Lepo je biti izabran za igrača utakmice, ali ono što je još zabavnije je uzeti tri boda. Ceo tim je igrao dobro i mislim da je energija koju imamo u timu dobra. To je odlično poboljšanje za našu sledeću utakmicu. Stanje duha je bilo dobro, ali isto je bilo i protiv Portugala (2:3), bio je to jedan od naših najboljih mečeva, iako smo izgubili. Ovom meču pristupili smo na isti način kao i protiv Portugala", rekao je napadač Ajaksa.

17. 10 - Selektor Koreje razočaran porazom od Gane

Trener južnokorejske fudbalske reprezentacije Paulo Bento izjavio je večeras posle poraza tima od Gane (2:3) na Svetskom prvenstvu u Kataru, da je njegov tim igrao dovoljno dobro da pobedi.

"Igrali smo dovoljno dobro da pobedimo. Naravno da smo grešili, ali na kraju smo imali dovoljno šanse da preokrenemo utakmicu. Nije fer rezultat. Nisam zadovoljan", rekao je Bento.

Fudbaleri Gane pobedili su danas selekciju Južne Koreje sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U poslednjem kolu u petak od 16.00 se sastaju Južna Koreja i Portugal, odnosno Gana i Urugvaj.

U poslednjem kolu Gana u petak od 16.00 igra protiv Urugvaja, a u isto vreme se sastaju Portugal i Južna Koreja.

16.00 - Kraj. Velika pobeda Gane (3:2) protiv Južne Koreje u još jednoj fantastičnoj utakmici!

Kudus
foto: EPA

15.30 - Ponovo vodi Gana! 3:2! Kudus je ponovo strelac.

Fenomenalna utakmica Gane i Južne Koreje. Kudus vraća prednost Gani. Sjajan je fudbaler Ajaksa na ovom prvenstvu. Očigledno se nije šalio kada je izjavio da smatra da Nejmar nije ništa bolji igrač od njega.

15.20 - Korejci izjednačuju na 2:2!

Neverovatan povratak Korejaca. Čo postiže dva brza gola sjajnim reakcijama u šesnaestercu. Istopila se prednost Gane za samo tri minuta.

14.50 - Poluvreme na utakmici Južna Koreja - Gana (0:2).

14.40 - Gana vodi 2:0 protiv Južne Koreje

Crne zvezde fantastično igraju protiv Korejaca, a Salisu u 24. minutu i Kudus 10 minuta kasnije, doneli su veliku prednost afričkom timu. Ekipe iz Afrike su potpuni hit ovogodišnjeg Mundijala.

14.00 - Počeo meč Koreje i Gane

Još uvek se nismo oporavili od šoka protiv Kameruna, ali Mundijal ne staje. Pratićemo uživo duel Koreje i Gane.

13.49 - Nojer: Jako težak meč

Golman nemačke fudbalske reprezentacije Manuel Nojer izjavio je u Dohi posle remija sa Španijom "da je to bila jako teška utakmica protiv dobrog protivnika". Nemačka i Španija su odigrali nerešeno 1:1, u meču drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. "Bila je ovo veoma teška utakmica, protiv dobrog protivnika. Španija je bila kompaktna i u odbrani i u napadu, i bilo nam je teško da postignemo gol. Ali verovali smo u sebe do kraja. Najvažnije je da smo još u igri. Moramo da pobedimo Kostariku", izjavio je Nojer.

13.01 - SRBIJA I KAMERUN PODELILI BODOVE

Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su nerešeno 3:3 meč 2. kola Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Opširnije na OVOM LINKU.

1 / 12 Foto: EPA/Tolga Bozoglu

12.34 - KAMERUN IZJEDNAČIO

Za samo nekoliko minuta selekcija iz Arfike uspela je da izjednači rezultat u meču protiv Orlova.

Opširnije na OVOM LINKU.

12.33 - Teo Ernandes želi titulu na SP za povređenog brata

Francuski fudbaler Teo Ernandes rekao je da želi da odbrani titulu svetskog prvaka sa tom selekcijom i da trofej donese svom starijem bratu Luki, koji je zbog povrede završio takmičenje u Kataru."Njegova povreda je bila veoma loša vest za nas. Ni njemu nija lako, jer se radi o dugoj povredi. Razgovaram s njim telefonom svaki dan otkakao je napustio Katar. Želim da igram svaki meč ovde, jer želim da mu donesem trofej", rekao je fudbaler Milana. Francuska je do sada jedina osigurala plasman u osminu finala takmičenja u Kataru, nakon što je u Grupi D pored Australije pobedila i Dansku sa 2:1.

12.19 - ORLOVI GAZE KAMERUNCE

Fudbaleri Srbije golom Aleksandra Mitrovića vode sa 3:1 protiv Kameruna.

11.48 - SRBIJA VODI 2:1

Sergej Milinković-Savić dovodi Orlove u vođstvo!

Detaljnije na OVOM LINKU.

11.46 - SRBIJA IZJEDNAČILA - 1:1

Strahinja Pavlović donosi Srbiji izjenačanje!

Strahinja Pavlović, Srbija, Kamerun, Katar 2022
foto: EPA/Tolga Bozoglu

11.31 - KAMERUN POVEO SA 1:0

Fudbaleri Kameruna poveli su sa 1:0 golo Kastaleta.

Na OVOM LINKU možete pročitati više detalja.

Aleksandar Mitrović
foto: EPA/Rolex dela Pena

11.00 - Počeo meč KAMERUN - SRBIJA

Fudbaleri Kameruna i Srbije igraju meč 2. kola Grupe G na SP u Kataru. Ovaj duel iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

1 / 10 Foto: AP

10.29 - Dalić: Meč protiv Belgije je odlučujući

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da njegovu ekipu neće zavarati lošija igra Belgije na startu Svetskog prvenstva i istakao da je predstojeća utakmica odlučujuća za oba tima. "Belgija je sjajan tim, bila je prva na Fifinoj rang-listi, ima sjajnog selektora. Možda nije bila na top nivou u prve dve utakmice, ali to ne sme da nas zavara. Oni su vrhunska reprezentacija, odlično se znamo, utakmica je odlučujuća i za nas i za njih", rekao je Dalić. "Poznajemo Belgiju, jako su dobri, imaju iskusnu ekipu, mogu da naprave mnogo problema. Ekipa koja ima De Brujnea i Lukakua ne može biti loša", rekao je Dalić.

10.06 - Golman Kameruna van tima

Opširnije počitajte na OVOM LINKU.

10.00 - Uzavrela atmosfera pred duel Kamerun - Srbija

Opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

09.11 - Srpski navijači pristižu

00:39

Srpski navijači pristižu na El Junab

08.22 - Kamerun ne gubi nadu

Veliki broj navijača nalazi se na ulicama Dohe, a naš izveštač je jednog raspoloženog Kamerunca upitao šta očekuje.

00:14

Navijači Kameruna veruju u pobedu svog tima

07.00 - Srbija danas ruši Kamerun!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Kameruna, utakmicu drugog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru. Utakmica na stadionu El Janub u Dohi počinje u 11 časova. Obe selekcije su u prvom kolu doživele poraz. Srbija je izgubila od Brazila sa 0:2, a Kamerun je poražen od Švajcarske sa 0:1. Reprezentacija Srbije je do sada odigrala samo jedan meč sa selekcijom Kameruna, i to u Beogradu u okviru priprema za SP 2010. godine. Srbija je u tom duelu slavila sa 4:3, a strelci za Srbiju su bili Miloš Krasić, Dejan Stanković, Marko Pantelić i Nenad Milijaš. Kamerunu je ovo osmo učešće na SP, a najbolji rezultat su zabeležili u Italiji 1990, kada su u četvrtfinalu eliminisani od Engleske. U drugoj utakmici u Grupi G, Brazil će od 17 časova igrati protiv Švajcarske.

Srbija, Saša Lukić
foto: Profimedia

06.02 - SASTAV ORLOVA ZA KAMERUN

SRBIJA (3-4-3): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Maksimović, Lukić - Živković, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

06.01 - Stojković: Videćemo ko će biti bolji

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da će na najbolji način pripremiti ekipu za meč sa Kamerunom, kao i da je stanje sa povređenim igračima bolje u odnosu na prvi meč na Svetskom prvenstvu. "Pripremićemo ga najbolje što možemo, veoma važna utakmica protiv Kameruna, s obzirom na to što smo i mi i oni krenuli porazom, ali to ne umanjuje naše aspiracije za ono što želimo da uradimo i ono što očekujemo. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji način i videćemo ko je bolji sutra", rekao je Stojković i dodao da protiv Kameruna očekuje "kompaktnu" igru u odbrani i napadu. "Znam sastav, znam ko će igrati i to je razlika u odnosu na utakmicu sa Brazilom kada nisam znao ko će da igra", istakao je on. Poslednji put Kamerun je neku evropsku selekciju na Svetskom prvenstvu pobedio 1990. godine, kada je savladana Rumunija.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track