FOKUSIRAĆEMO SE NA SPORT, POLITIKA NAS NE ZANIMA! Selektor Švajcarske priželjkuje pobedu protiv Srbije
Foto: EPA

KATAR 2022

FOKUSIRAĆEMO SE NA SPORT, POLITIKA NAS NE ZANIMA! Selektor Švajcarske priželjkuje pobedu protiv Srbije

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin izjavio je večeras posle poraza od Brazila (0:1) u drugom meču u grupi G Svetskog prvenstva u Kataru da je njegovom timu nedostajalo smelosti u napadu.

"Jedno vreme je funkcionisala naša strategija. Imali smo dobru kontrolu igre, dobro smo trčali. Medjutim, rezultat nas je rastužio jer je igračima nedostajala smelost u igri", rekao je Jakin.

Selektor je dodao da ne zamera timu jer su fudbaleri uložili napor s obzirom na protivnika.

Jakin je komentarišući utakmicu u petak protiv Srbije i političke tenzije sa srpskom reprezentacijom na Mundijalu 2018. godine u Rusiji, rekao da je važno usredsrediti se na sport.

"Dobro smo se spremili. Mislim da je važno da skupimo snage. Fokusiraćemo se na sportiste i ostalo nas ne zanima. Naravno, pokušaćemo da pobedimo. Imamo sposobnost da to uradimo", rekao je Jakin.

Agencija Frans pres je ranije podsetila da je Srbija 22. juna 2018. godine u Kalinjingradu igrala protiv Švajcarske, koja je tada imala nekoliko igrača kosovskog porekla. Kosovo je 2008. proglasilo nezavisnost od Srbije, koja tu nezavisnost ne priznaje.

Granit Džaka, rodjen u Švajcarskoj iz porodice Albanaca sa Kosova, i Džerdan Šaćiri, rodjen na Kosovu, postigli su po jedan gol, omogućivši Švajcarskoj da preuzme prednost nad Srbijom (2:1).

Oba igrača su slavila svoje golove tako što su rukama imitirali orla albanske zastave, kao gest podrške Kosovu, izazivajući nezadovoljstvo srpskih medija koji su to ocenili kao "sramnu provokaciju".

Medjunarodna fudbalska federacija ih je kaznila. Obojica su dobili novčane kazne od po 8.660 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track