SELEKTOR BRAZILA: Švajcarska igra drugačije od Srbije!
Foto: Epa/Marcelo Sayao

KATAR 2022

SELEKTOR BRAZILA: Švajcarska igra drugačije od Srbije!

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite rekao je da je večerašnja pobeda protiv Švajcarske i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva deo četvorogodišnjeg procesa, rada i individualnog kvaliteta igrača.

"Naš projekat je proces koji smo gradili četiri godine. Ovo večeras je pobeda tog procesa i rada. I tu individualni kvaliteti dolaze do izražaja. Izlazak Pakete (na poluvremenu) je taktički izbor, pošto smo znali kako da pročitamo utakmicu. Paketa je u dobroj formi ali utakmica je zahtevala druge opcije", rekao je Tite na konferenciji za novinare.

Brazil je pobedio Švajcarsku sa 1:0, u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru i plasirao se u osminu finala sa svih šest bodova.

"Znali smo da je Švajcarska imala najbolju odbranu u kvalifikacijama. Imaju drugačiji stil igre od Srbije. Igraju niže i čini se kao da vam kažu: 'Grešite i mi ćemo to iskoristiti'. Imaju veoma dobre igrače kao šti su Embolo, Džaka, golman Zomer...", naveo je selektor petostrukog svetskog prvaka.

Utakmicu je propustio Nejmar zbog povrede desnog skočnog zgloba na utakmici protiv Srbije.

"Naravno da Nejmar ima drugačije karakteristike od ostalih igrača. U magičnim trenucima on reši utakmicu i mi se zapitamo šta je to uradio. Ekipi zaista nedostaje", naveo je Tite.

U poslednjem trećem kolu, Brazil će u petak od 20 časova igrati protiv Kameruna, a Švajcarska u isto vreme protiv Srbije

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track