KAMERUN ŠOKIRAO SRBIJU, ALI SMO I DALJE GOSPODARI SVOJE SUDBINE! Srbija prosula ogromno vođstvo! Protiv Švajcarske za prolaz dalje
Foto: AP

Orlovi, i dalje verujemo

KAMERUN ŠOKIRAO SRBIJU, ALI SMO I DALJE GOSPODARI SVOJE SUDBINE! Srbija prosula ogromno vođstvo! Protiv Švajcarske za prolaz dalje

Mundijal 2022 -

Srbija nije pobedila Kamerun, ali je i dalje sama gospodar svoje sudbine na Mundijalu! Kamerun - Srbija 3:3 (1:2)!

Ovo je verovatno bila i najluđa utakmica do sada na Mundijalu.

Videli smo - sve i svašta. Nažalost, nismo uspeli da dođemo do tri boda, ali i ovakav rasplet nije toliko loš za Orlove.

Naime, pobeda u poslednjem kolu protiv Švajcarske vrlo verovatno bi značila prolaz dalje našeg tima.

Nema razloga da ne verujemo da će Švajcarska da padne! Vodili smo protiv upornih Afrikanaca 3:1, ali dva očajna minuta defanzivne linije koštala su nas pobede.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Šteta, ogromna šteta. Posebno jer smo imali bar 10 odličnih prilika za pogodak na utakmici. Aleksandar Mitrović imao je dve ogromne šanse u prvih 15 minuta utakmice.

Nažalost, prvi put je stativa bila saveznik Kamerunaca, a u drugom navratu srpski napadač je poslao loptu malo pored stative gola Kameruna.

Totalna ofanziva Srbije trajala je do 20-25 minuta, a onda je usledio pravi šok. Kamerun je dobio korner posle ogromne greške Živkovića.

Vezista Orlova vratio je bez potrebe loptu golmanu sa 40 metara od našeg gola. To je učinio loše, pa je lopta otišla u korner. Slaba reakcija Veljkovića uticala je da Kasteljeto ostane sam na drugoj stative i lagano plasira loptu u praznu mrežu.

To, ipak, nije previše uticalo na igru Orlova. Nastavili su se napadi i bilo je samo pitanje momenta kada ćemo postići prvi gol na Mundijalu.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

To se desilo u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Fantastičan skok Pavlovića i lopta je završila iza leđa golmana Kameruna!

Nije prošlo ni 100 sekundi, a već smo došli i do drugog gol. Asistencija Živkovića za Milinković-Savića koji je sjajno šutirao sa 20 metara i pogodio gol Epasija - 2:1.

Imali smo i posle toga zicer za 3:1, ali Mitrović ponovo nije imao sreće. Zato je sve došlo na naplatu sjajnom centarforu u 53. minutu!

Mitar je konačno pogodio metu. Akcija Srbija bila je fenomenalna. Tadić je odlično proigrao Živkovića koji je nesebično dodao do Mitrovića, a najbolji strelac Srbije lako je plasirao loptu u praznu mrežu.

U tim momentima, jedino pitanje koje se postavljalo, glasilo je: Koliko ćemo još postići golova? Bar smo tako svi mislili. Ali... Neverovatno šta se desilo sa igrom Srbije od 64. do 66. minuta.

Dva puta su u tom periodu Kamerunci izašli samo pred Vanju Milinković-Savića?! Oba puta je naša odbrana bezuspešno pokušala da postavi ofsajd zamku. Abubakar i Šupo Moting lako su postigli golove za šokantnih - 3:3.

Imala je Srbija do kraja utakmice još jednu veliku šansu preko Aleksandra Mitrovića, ali neprecizan je bio srpski napadač iz izgledne pozicije.

KAMERUN - SRBIJA 3:3 (1:2)

Kraj utakmice.

90. + 5 minut - Šut Grujića sa distance, pravo u Epasija.

90. + 4 minut - Slobodan udarac za Kamerun iz izgledne pozicije za centaršut. Žuti karton za Milenkovića. Šutirali su Kamerunci, ali pravo u Vanju Milinković-Savića.

90. + 2 minut - Đuričić menja Kostića.

90. + 1 minut - Igraće se šest minuta nadoknade. Izašao je sada Mitrović sam pred golmana Kameruna, ali bio je u ofsajdu.

89. minut - Kakva šansa za Srbiju. Radonjić je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu za Tadića, on dodaje za Mitrovića u blizini bele tačke, koji odmah šutira, ali za malo pored gola.

88. minut - Još jedna akcija Kostića, izborio se za prostor i šutirao ali mlako. Ni šut ni centaršut.

87. minut - Ponovo Abubakar pravi probleme odbrani Srbije. Pokušao je sa distance, ali pravo u golmana Srbije. Pravu pometnju je napravio ulaskom u igru napadač Kameruna.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

85. minut - Novi prodor Kostića po levoj strani i povratna lopta, ali opet nikoga tu nije bilo.

83. minut - Opasan napad Srbije. Centrirao je Kostić, ali ne stiže Mitrović do lopte.

81. minut - Izmene i u Kamerunu. Izašli su Mbeumo i Zambo Angisa, a u igri su Džordž Kevin Nkudu i Gue.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

79. minut - Trostruka izmena u reprezentaciji Srbije. Izlaze Veljković, Živković i Sergej Milinković-Savić, a ulaze Radonjić, Babić i Grujić

77. minut - Velika šansa za Mitrovića. Izašao je sam pred golmana sa desne strane, šutirao, ali brani Epasi. Utisak je da je Mitrović mogao i da doda loptu saigraču u ovoj situaciji.

73. minut - Nepovezana igra u poslednjih nekoliko minuta. I dalje se oporavljaju "orlovi" nakon dva brzo primljena gola.

67. minut - Dvostruka izmena u Kamerunu. Basogog i Ondua ulaze, izlaze Kunde i Toko Ekambi.

66. minut - GOL, 3:3, Šupo Moting. Kakav šok za Srbiju, Abubakar asistira za Šupo Motinga, a ovaj zakucava loptu u praznu mrežu.

64. minut - GOL, 3:2, Abubakar. Lobovao je rezervista Kameruna golmana Srbije, prvo je sviran ofsajd, ali nakon intervencije VAR-a gol je priznat. Problemi za srpsku reprezentaciju.

62. minut - Toko Ekambi je pokušao ovaj put, ali na sreću pravo u golmana srpske reprezentacije.

60. minut - Opasan napad Kameruna, prošao je sjajno Abubakar ali je izblokiran od strane Veljkovića, nakon toga centrira Mbeumo, ali brani se Srbija.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

56. minut - Strahinju Pavlovića menja Stefan Mitrović. Čuva ga Stojković od potencijalne suspenzije, a deluje i da se povredio. Izmena i u Kamerunu, Abubakar menja Honglu.

53. minut - GOOOL, 3:1 za Srbiju, Mitrovićććć! Spektakularna akcija reprezentativaca Srbije, u stilu Barselone u najboljim danima. Andrija Živković na kraju asistira za Aleksandra Mitrovića kojem nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu. Dobar deo posla odradio je Dušan Tadić. Perfektna akcija!

52. minut - Ofanzivna igra "orlova" i u nastavku, većinu vremena lopta je u njihovom posedu. Imao je sada korner Kamerun, ali bezopasno.

49. minut - Opasna akcija Srbije po levoj strani. Kombinovali su Tadić i Kostić, ali stigao je do lopte golman Kameruna. Ipak je sviran ofsajd na kraju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena u sastavima.

Prvo poluvreme

Sjajno prvo poluvreme, u kojem je viđena ofanzivna igra i jednih i drugih. Mitrović je u uvodnom delu utakmice propustio dve veoma dobre šanse, a zatresla se i stativa u 10. minutu. Ove promašaje kaznio je Kunde, koji postiže gol iz kornera u 29. minut za vođstvo Kameruna.

Pogledajte golove Srbije u nadoknadi prvog poluvremena

Bili su u šoku nekoliko minuta reprezentativci Srbije, a onda blickrig u prvom i trećem minutu nadoknade. Prvo Pavlović, a zatim Sergej Milinković-Savić donose preokret Srbiji.

1 / 6 Foto: Dado Đilas

Kraj prvog poluvremena.

45. + 8 minut - Korner za Kamerun, ali brani se Srbija.

45. + 6. minut - Nastavlja se ofanziva Srbije, šutirao je Mitrović, ali izblokiran je. U nastavku akcije korner, ali brane se Kamerunci. Luka Jović je dobio žuti karton na klupi Srbije zbog žustre proslave gola.

45. + 3 minut - GOOOOL, 2:1 za Srbiju, Sergej Milinković Savić! Vodi Srbija! Primio je loptu u šesnaestercu Milinković-Savić i šutirao u desnu stranu gola Kameruna. Nemoćan je bio Epasi. Asistencija Andrije Živkovića.

- Igraće se 6 minuta nadoknade.

45. + 1 minut - GOOOOL, 1:1, Pavloviiić!!! Centaršut Tadića iz slobodnjaka, visoko je skočio Strahinja Pavlović, šutirao glavom i doneo Srbiji izjednačenje. Sjajno.

43. minut - Ogromna šansa za Kamerun. Pogrešio je Saša Lukić, Kunde mu je oduzeo loptu ali na sreću brani šut Vanja Milinković-Savić. Lopta se odbija do Kundea, ali ovaj put šutira pored desne stative.

41. minut - Prošao je Kostić po levoj strani i pokušao da ubaci loptu u peterac po zemlji, ali izbacuje defanzivac Kameruna.

40. minut - Sve jači pritisak Srbije, brane se Kamerunci.

39. minut - Opasan napad Srbije, ali na kraju je sviran ofsajd. Tadić je šutirao daleko iznad gola.

Kamerun, Srbija, Katar 2022
foto: AP

38. minut - Bude se malo "orlovi", preuzeli su inicijativu u poslednja dva minuta. Mnogo grešaka oba tima na sredini terena.

36. minut - Pali su igrači Srbije nakon primljenog gola, lopta je uglavnom u nogama Kamerunaca u ovim trenucima.

30. minut - Žuti karton dobija Basogog, zbog prigovora sa klupe.

29. minut - GOL, 1:0 za Kamerun. Kastaleto postiže gol iz neposredne blizine. Izveli su korner Kamerunci, Nkulu je prebacio glavom na drugu stativu, a tamo je sam bio Kastaleto koji samo prosleđuje loptu u praznu mrežu. Šteta, kažnjeni su promašaji Mitrovića sa početka utakmice.

28. minut - Korner za Kamerun. Bez ikakve potrebe Živković je uputio loptu ka golmanu sa nekih četrdesetak metara od gola, ali neprecizno.

26. minut - Grub start Pavlovića na sredini terena, morao bi biti oprezniji.

24. minut - Žuti karton za Nkulua. Udario je laktom Živkovića. Dobra pozicija za centaršut iz slobodnjaka iz skraćenog kornera, ali loš centaršut Tadića. Lopta je preletela sve igrače.

23. minut - Izveo je Tadić korner, ali pravo u ruke golmana Epasija.

21. minut - Korner za Srbiju. Prošao je Živković po desnoj strani, asistirao Maksimoviću ali je izblokiran.

20. minut - Odbranila se Srbija. Fauliran je jedan od defanzivaca srpske reprezentacije.

19. minut - Kunde preti. Istrčao je po desnoj strani i šutirao, ali brani Vanja Milinković-Savić. Korner za Kamerun.

Srbija, Kamerun, Katar 2022, Saša Lukić
foto: AP

17. minut - Još bolja šansa za Aleksandra Mitrovića. Sa deset metara od gola je šutirao iz poprilično čiste situacije, ali ide lopta pored gola. Ogromna šansa, skoro kao penal.

16. minut - Prvi šut Kameruna na utakmici. Šutirao je Nkulu, ali daleko od gola.

13. minut - Kostić je grubo startovao na Honglu. Ukazuje mu se pomoć već neko vreme.

10. minut - Fenomenalna šansa za Srbiju, Mitrović pogađa stativu! Izbacio je čuvara i levom nogom šutirao u suprotnu stranu gola Kameruna, ali lopta završava na stativi. U nastavku akcije šutirao je Kostić sa ruba šesnaesterca, ali visoko iznad gola.

9. minut - Centaršut Živkovića, izbacuje odbrana Kameruna.

Andrija Živković
foto: Profimedia

8. minut - Pokušali su "lavovi" po desnoj strani sa loptom u prostor, ali neprecizno. Golman Srbije je pokupio loptu.

6. minut - Šansa za Mitrovića. Pokušao je glavom na centaršut Maksimovića, ali odlazi lopta preko gola. Prvi šut na utakmici.

5. minut - Pogrešio je Vanja Milinković-Savić prilikom dodavanja, ali završilo se bez posledica. Pokušali se Orlovi brzom kontrom, ali bezuspešno.

Srbija, Orlovi
foto: EPA/Rolex dela Pena

4. minut - Dobro su krenuli reprezentativci Srbije, konstantno pritišću odbranu Kameruna.

2. minut - Podigao se Mitrović, nastaviće utakmicu.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

1. minut - Utakmica je počela. Fudbaleri Srbije kreću sa centra. Mitrović je završio na zemlji već u prvom napadu. Nije dobro.

UOČI MEČA:

Poznati su i sastavi za današnji meč.

SASTAVI

KAMERUN (4-1-2-3): Epasi - Tolo, Kunde, Kasteljeto, Faj - Oum Žoe - Hongla, Angisa - Ekambi, Šupo-Moting, Mbuemo. Selektor: Rigober Song.

SRBIJA (3-2-4-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Maksimović, Lukić - Živković, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

10.55 - U toku je intoniranje nacionalnih himni.

10.51 - Igrači uskoro izlaze na teren.

10.49 - Prema izveštaju reportera sa lica mesta, stadion je poluprazan u ovim trenucima.

10.47 - Kamerunci u svom elementu.

10.45 - Sa razglasa na stadionu se čuje "Mitros on fire", što je oduševilo srpske navijače.

1 / 4 Foto: AP

10.43 - Glavni sudija ovog duela je Mohamed Abdula iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

10.40 - Jedan navijač Srbije je u centru pažnje zbog stajlinga.

Katar, Srbija
foto: Profimedia

10.35 - I porodica srpskog reprezentativca Luke Jovića podržava "orlove" u Kataru.

10.30 - Fudbaleri Srbije na zagrevanju.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

10.28 - Orlovi favoriti prema kladionicama.

Kvota na pobedu Srbije u ovoj utakmici je 1.90, a na Kamerun 5.00. Na podelu bodova koeficijent je 3.50.

10.25 - Kamerunci navijaju u svom stilu.

1 / 3 Foto: Profimedia

10.20 - Navijači pristižu sa svih strana!

10.09 - Potpuni šok! Najbolji igrač Kameruna izbačen je iz državnog tima!

10.05 - Evo kakvo je "stanje" na klupi Srbije i tribinama na nešto malo manje od sat vremena pre početka meča.

Srbija
foto: Kurir
Srbija
foto: Kurir

10.00 - Srbija će imati ogromnu podršku. I to od strane navijača iz Indije.

01:13

Indijci koji bodre Srbiju

09.12 - Kako javljaju naši izveštači sa lica mesta jutros je svanuo najtopliji dan od kako su u Dohi. Vrućina bi mogla da bude problem za naš tim, ne verujemo i za afričku selekciju, jer su oni sigurno više navikli na igru u takvim uslovima.

Nema predaje! Srpski fudbaleri naoštreni su da pobede Kamerun i odškrinu vrata osmine finala Mundijala!

Svi "orlovi" deluju spremni za utakmicu protiv "lavova" danas od 11.00 časova na stadionu Al Džanub u Dohi. Kurir je prisustvovao jučerašnjem treningu i ono što smo videli deluje vrlo ohrabrujuće.

Selektor Dragan Stojković Piksi izveo je svih 26 fudbalera na teren, po izuzetno toplom i sunčanom vremenu. Temperatura nije milovala naše igrače, bila su 32 stepena.

- Šta je ovo, ljudi moji? - zapitao se Dušan Vlahović kad je izašao na teren. Činjenica je da problema s povredama imaju Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović, međutim, kako su radili na treningu, deluje da su sva trojica spremni za utakmicu protiv Kameruna. Odluka je na selektoru Stojkoviću, samo on zna jesu li spremni sto odsto i koliko može da očekuje od pomenutog trojca.

Posebno agilan, raspoložen i, čini se, mnogo gladan fudbala je Filip Kostić. Krilo Juventusa delovao je u pojedinim trenucima na treningu kao da prosto želi da pojede loptu.

- Daj je ovamo - tražio je loptu od saigrača Kostić, a onda "kiflama" prosto kljukao saigrače, a oni su pogađali mrežu koju su naizmenično čuvali Luka Jović i Nemanja Maksimović.

Dragan Stojković delovao je mirno. Tako je i posmatrao uvodni deo treninga koji je realizovao njegov pomoćnik Kacuhito Kinoši, tražeći od srpskih fudbalera maksimalno zalaganje i agilnost, bez obzira na tropske uslove od 32 stepena.

Baš ta temperatura čeka "orlove" u meču protiv Kameruna. Deluje da će vreme biti više naklonjeno selekciji iz Afrike, međutim, cela nacija očekuje da Srbi konačno budu pravi na terenu. Tri boda su imperativ, treba ih pokupiti na terenu, mada je jasno da neće biti lako. Ali na muci se poznaju junaci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track