MI SMO SRBI! ZNAMO KAD JE NAJTEŽE: Hrabre reči Andrije Živkovića pred odlučujući meč Orlova protiv Švajcarske na SP u Kataru
Foto: Profimedia

utakmica za prolaz

MI SMO SRBI! ZNAMO KAD JE NAJTEŽE: Hrabre reči Andrije Živkovića pred odlučujući meč Orlova protiv Švajcarske na SP u Kataru

Mundijal 2022 -

Andrija Živković odigrao je protiv Kameruna (3:3) možda i najbolju partiju u dresu reprezentacije Srbije.

Andrija Živković
foto: Starsport

Prava je šteta što Orlovi sjajnu predstavu, preokret i vođstvo od 3:1 nisu uspeli da sačuvaju.

Andrija Živković imao je dve asistencije za golove, plus bio je izuzetan na terenu, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi.

- Igramo timski, video sam da je sam na drugoj stativi... Ali koliko mi je drago zbog tih asistencija, toliko mi i nije jer nismo pobedili - bio je iskren fudbaler solunskog PAOK.

Srbija, Kamerun, Katar 2022, Andrija Živković
foto: AP

Jednostavno, bilo je Andrije Živkovića svuda po terenu. Ostaje žal za propuštenom pobedom. Sada ćemo morati da se vidimo protiv Švajcarske koja ima odličan tim i čvrstu odbranu.

- Mi smo Srbi, kad je najteže mi smo tu... Nama je najbitnije da gledamo sebe. Spremni smo i to ćemo pokazati. Najbitnije je da ostanemo zajedno. Treba da budemo hrabri. Ništa još nije gotovo - optimista je Živković.

Andrija Živković
foto: Profimedia

Odličnom performansom poništio je grešku kod prvog gola, kada je nespretno poslao loptu u korner.

- Morali smo bolje da se branimo. Treblo je da zatvorimo utakmicu na 3:1. Ali to je fudbal, hteli smo da damo još jedan ili dva i da je tako zatvorio, onda smo naivno primili gol i nastala je pometnja. Šta je tu je. Brazil je pobedio Švajcarsku, tako da je opet sve u našim rukama.

Sada su na ispitu psiha i karakter Orlova. Kao i u kvalifikacijama protiv Portugala, tako će biti i sada protiv Švajcarske.

Specijalni izveštači Kurira iz Katara: Aleksandar Radonić, Dejan Ignjatović i Dado Đilas

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track