JAPANCI NISU ZABORAVILI PIKSIJA: Evo šta su OTKRILI o selektoru Srbije!
Foto: Starsport

katar 2022

JAPANCI NISU ZABORAVILI PIKSIJA: Evo šta su OTKRILI o selektoru Srbije!

Mundijal 2022 -

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, ostavio je dubok trag u Japanu gde je sedam godina nastupao za Nagoju kao fudbaler, dok je istu ekipu vodio kao trener pet godina tokom kojih je osvajao i trofeje.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa japanskim izveštačima u kataru je naravno Dragan Stojković, a Nobuto Azuma, iz jednog od tri najveća japanska dneva lista "Sponiči", staloženo, mirno i veoma uverljivo je pričao o statusu popularnog Piksija u Japanu.

"Lično se ne sećam svoje prve impresije o Draganu Stojkoviću jer je to bilo jako davno. On je u Nagoju stigao 1994. godine i ubrzo je postao veoma popularan u Japanu zbog elegantnog stila igre i neustrašivog karaktera koji mu je ponekad stvarao nevolje. Bio je veliki igrač", nema dilemu iskusni sportski novinar Nobuta Azuma, iz jednog od tri najveća dnevna lista u japanu "Sponiči", u razgovoru za sportski portal iz Srbije "Sportske".

"Sa Nagojom je igrao veoma napadački fudbal, a kolege su mi posvedočile da je mnogo mrzeo da gubi utakmicu", ističe Azuma.

Dakle, Orlovi će zbog Piksija imati dosta navijača i u Zemlji izlazećeg sunca.

"Naravno da podržavam Piksijev tim, nadam se da će Srbija proći grupu. Nakon toga, Srbija može mnogo ako odigra na svom nivou", rekao je novinar "Sponičija" Nobuto Azuma.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track