NAJMOĆNIJI ČOVEK KATARA MAHNUO NAVIJAČICI IZ BRAZILA, A REAKCIJA NJEGOVE SUPRUGE JE HIT! Milijarder sa štapom nije odoleo (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

KATAR 2022

NAJMOĆNIJI ČOVEK KATARA MAHNUO NAVIJAČICI IZ BRAZILA, A REAKCIJA NJEGOVE SUPRUGE JE HIT! Milijarder sa štapom nije odoleo (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Svetsko prvenstvo u Kataru uveliko se zahuktalo, a osim dešavanja na terenu, na društvenim mrežama dosta pažnje privlače i oni na tribinama.

Na internetu se pojavio i više nego simpatičan snimak šeika Hamada bin Kalifa Al Tanija koji je mahnuo brazilskoj navijačici koja je u tom trenutku snimala ložu, a ceo taj trenutak ispratila je i jedna od njegovih supruga.

Mozi bint Naser nije bila oduševljena ovim potezom nekadašnjeg katarskog emira, pa je uradila nešto o čemu priča ceo svet.

Pogledajte momenat o kojem bruji planeta:

Sve ovo se dogodilo na meču Brazila i Švajcarske u kojem je tim iz Južne Amerike uspeo da upiše nova tri boda čime je i Srbiju ostavio u igri za nokaut fazu.

Inače, šeika Hamada bin Khalifa jedan je od najmoćniih ljudi Katara, ima tri supruge i 13-oro dece!

On je bio emir Katara od 1995. godine kada je na puču smenio rođenog oca, da bi 2013. godine to mesto prepustio jednom od svojih sinova.

Za 18 godina vladavine Katar je postao jedna od najbogatijih zemalja sveta jer je povećala proizvodnju gasa na 77 milona tona godišnje. Tokom njegove vladavine prihod po glavi stanovnika iznosio je čak 86.440 dolara.

Hamad je član porodice Al Thani, katarske kraljevske porodice. Postao je katarski emir 1995. godine, a 2013. ga je nasledio njegov četvrti sin Tamim bin Hamad Al Thani. Šeiku se svi obraćaju sa Njegovo visočanstvo Otac Emir.

Osnovao je Katarski investicioni fond i do 2013. investirali su oko 100 milijardi dolara u razne kompanije širom sveta, među kojima su "Siemens", "Volkswagen", londonski aerodrom Hitrou, Berklejs Banku, robnu kuću "Harrod's", kao i naftnu kompaniju "Shell" i u fudbalski klub Paris Sen Žermen.

Za vreme njegove vladavine u Katar su smeštene američke vojne baze. Poznat je po tome što je podržao arapsko proleće i ustaničke pokrete u Libiji i Siriji. Za sve to vreme uspeo je da održi mir u svojoj zemlji.

Prema Forbsu, njegovo bogatstvo iznosi oko 1,2 milijarde dolara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track