"ŠVAJCARSKA IMA BOLJEG SELEKTORA I IGRAČE" Bivši kapiten se ne kaje što je PROVOCIRAO DVOGLAVIM ORLOM: Ne bih to nazvao greškom!
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

KATAR 2022

"ŠVAJCARSKA IMA BOLJEG SELEKTORA I IGRAČE" Bivši kapiten se ne kaje što je PROVOCIRAO DVOGLAVIM ORLOM: Ne bih to nazvao greškom!

Mundijal 2022 -

Bivši kapiten reprezentacije Švajcarske Štefan Lihtštajner ne kaje se ni danas što je u Rusiji zajedno sa Džakom i Šaćirijem provocirao srpske navijače i fudbalere pokazujući prstima znak albanskih nacionalista.

Granit Džaka, Šaćiri
foto: EPA

Na prethodnom meču Švajcarske i Srbije Štefan Lihtštajner je bio kapiten našeg rivala, a on nema sumnje dan uoči utakmice da će njegovi nekadašnji saigrači dobiti "orlove"

- Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su dobrog duha i mnogi znaju šta da očekuju od Srbije. Zavisiće od glave, a tu vidim našu prednost - rekao je Lihtštajner u intervjuu za Blik.

Zemljake hrabri i to što Švajcarcima igra i bod, ali Lihtštajner upozorava: to se ne sme.

- Uvek je rizično ići na remi. Mada bi bilo pogrešno i da se zaletimo na oštricu srpskog noža. Utakmica traje 90 minuta, sve vreme znaš šta se dešava na drugom meču, a Murat Jakin je pametan selektor koji će znati kako da reaguje.

Švajcarska
foto: Profimedia

Svi su upamtili one provokacije Granita Džake i Džerdana Šaćirija iz Rusije, čak je i Lihtštajner slavio sa dvoglavim orlom na grudima.

- Granit i Džerdan su izdržali mnogo toga pre i tokom utakmice, bilo je tu dosta udaraca ispod pojasa. Sa ljudske stane razumem što su se zaneli. Moraš da budeš solidaran sa saigračima, a ne kapiten koji se plaši ne opeče prste. To je deo sporta, deo prijateljstva unutar svlačionice. Gubili smo sa 0:1 samo zahvaljujući Janu Zomeru, bilo je nemira u svlačionici. I kada smo preokrenuli, nagrnule su emocije… Podgrejana atmosfera je učinila ostalo. Kad se osvrnem, možda smo za jotu preterali, ali ni dan-danas ne bih to nazvao greškom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track