ŠVAJCARCI NE MOGU VIŠE DA TRPE DŽAKINE ISPADE: Ugledni list žestoko udario po Albancu sa Kosova zbog sramnih provokacija!
Foto: Epa / Georgi Licovski

na meti kritika

ŠVAJCARCI NE MOGU VIŠE DA TRPE DŽAKINE ISPADE: Ugledni list žestoko udario po Albancu sa Kosova zbog sramnih provokacija!

Mundijal 2022 -

Reprezentacija Srbije u petak je završila učešće na Mundijalu u Kataru, pošto je u odlučujućem meču trećeg kola grupne faze takmičenja doživela bolan poraz od Švajcarske (2:3).

Baš kao i pre četiri godine u Rusiji, u centru pažnje ponovo je bio reprezentativac Švajcarske Granit Džaka koji je sramno provocirao fudbalere i navijače Srbije.

Psovao je igrače, hvatao se za međunožje i provocirao klupu Orlova, a nakon meča je otišao i korak dalje - pozirao je u dresu sa brojem 26 na kom je pisalo "Jašari".

Iako se pravdao da je tim potezom želeo da pruži podršku svom mlađem saigraču Ardonu Jašariju, bilo je jasno kao dan da je ovim skandaloznim gestom želeo da dodatno uzburka strasti.

Čak su i u Švajcarskoj svesni da je njihov kapiten imao nameru da isprovocira Srbe, zbog toga se našao na udaru kritika uglednog lista "NCC" koji je napisao sledeće:

"Gestovi kapitena Švajcarske su isprivocirali drugačije rekacije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspeh njihovih predstavnika na Svetskom prvenstvu", navodi se u tekstu.

U tekstu se naglašava se da je Džaka dobro znao da u Srbiji za Ardona Jašarija malo ko zna, dok se prezime Jašari isključivo vezuje za Adema Jašarija ubijenog 1998. gpodine.

Na ove navode švajcarskih medija odgovorili su i mediji tzv. Kosova, konkretno list "Koha" u kome se besno navodi da je tekst pisao sportski novinar koji ne zna ništa o istoriji sukoba na Kosovu i Ademu Jašariju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track