HRVATI NEK SE DOBRO SPREME ZA BRAZIL Zlatko Dalić: Imaju kvalitet, širinu ekipe, to je zastrašujuće
Foto: AP

KATAR 2022

HRVATI NEK SE DOBRO SPREME ZA BRAZIL Zlatko Dalić: Imaju kvalitet, širinu ekipe, to je zastrašujuće

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je lepo biti među osam najboljih na svetu, kao i da su do uspeha zasluženo došli.

"Lepo je biti među osam na svetu, zasluženo smo to izborili u teškoj i muškoj utakmici. Malo smo proslavili svako na svoj način. Još nisam pogledao utakmicu, ne treba neka posebna analiza. Igrali smo dobro, prvo poluvreme smo nametnuli svoj stil pola sata, nakon toga smo ušli u nepotrebnu nervozu sa nekoliko grešaka, ali smo to kasnije popravili", rekao je Dalić.

Hrvatska
foto: Profimedia

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su nakon penala bili bolji od Japana (1:1, 3:1).

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila, a Dalić dodaje da je južnoamerička selekcija "najmoćnija ekipa" na ovom takmičenju.

"Imaju kvalitet, širinu ekipe, to je zastrašujuće. Očekuje nas veliki ispit, težak zadatak protiv ekipe koja voli da se nadigrava. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo se čega bojati, moramo ući sa puno vere i samopouzdanja, moramo da uživamo u fudbalu. Brazil je favorit, ali nećemo se predati", istakao je on.

Dalić je ocenio da se Brazilu najbolje suprostavila selekcija Švajcarske, koja je u meču drugog kola Grupe G poražena sa 1:0.

Zlatko Dalić
foto: AP

"Imala je najbolju taktiku. Srbija je bila dobra u prvom poluvremenu, Kamerun je pobedio, ali Brazil je igrao sa drugom ekipom. Švajcarci su se najbolje pripremili, bili su kompaktni i to je put kojim i mi možemo", rekao je on.

Hrvatski selektor je dodao da je za mlade igrače dobro da igraju sa iskusnim Modrićem (Luka), Perišićem (Ivan), Brozovićem (Marcelo) i Kovačićem (Mateo).

"Uvek smo imali talente, ali smo relativno mala zemlja pa nemamo količinu igrača i rezultat nam pati. Generacija iz Rusije je igrala 10 godina zajedno i imala i uspone i padove pa se poklopilo pre četiri godine. Uvek je bilo talenata, uvek se pojavi neka generacija, ne strahujem. Sad imamo nekoliko dobrih igrača, treba će im vremena da odrastu", ocenio je Dalić, koji je pre četiri godine postao svetski viceprvak sa Hrvatskom.

Zlatko Dalić
foto: AP

Dalić je rekao da se ne radi samo o sreći prilikom šutiranja jedanaesteraca.

"Bitna je mentalna snaga, odlučnost i hrabrost. Juče je Vlašić (Nikola) rekao ja ću šutirati prvi i pogodio je. Juče su šutirali igrači koji nisu bili planirani, to još više ojačava. Šutirali su oni koji nisu bili u prvom planu za šutiranje. Nije sreća, nego mentalna snaga, znanje, čvrstina i malo sreće", zaključio je Dalić.

Hrvatska i Brazil igraju utakmicu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u petak od 16.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track