KEJN PROTIV MBAPEA: Selektor Engleske najavio SPEKTAKL protiv Francuske!
Foto: EPA/ANDREW YATES

KATAR 2022

KEJN PROTIV MBAPEA: Selektor Engleske najavio SPEKTAKL protiv Francuske!

Mundijal 2022 -

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izjavio je pred meč u subotu protiv Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, da će utakmica biti "spektakl" sa igračima kao što su Hari Kejn i Kilijam Mbape.

"Sa Harijem (Kejnom) i Mbapeom, koji su dva super napadača, to će biti spektakl ali i mnogo više od toga. Tu je Olivije Žiru, najbolji strelac Francuske i Antoan Grizman koji je vredan poštovanja", rekao je Sautgejt.

Za zaustavljanje Mbapea, koji je poznat po brzini, engleski selektor je rekao da će biti pojedinačni dueli, ali će i drugi engleski igrači morati da pomognu.

Kejn je pohvalio Mbapea, smatrajući ga "fantastičnim igračem", koji se dokazao još na prošlom Mundijalu" 2018. godine u Rusiji.

Kilijan Mbape
foto: AP / Martin Meissner

"On (Mbape) je jedan od igrača koji mogu da nam donesu opasnost, ali postoji ceo tim i fokusiramo se na to", rekao je Kejn.

Engleski igrač je takođe pomenuo svog kolegu u Totenhemu, golmana i kapitena francuske reprezentacije Igoa Lorisa.

"Nisam razgovarao sa Igoom. Imamo odlične odnose, igramo toliko dugo zajedno. Takođe van fudbala provodimo dosta vremena zajedno sa našim porodicama. Odličan je drugar i jedan od najboljih golmana na svetu", dodao je Kejn.

Četvrtfinalna utakmica Engleska-Francuska na programu je sutra od 20.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track