ON JE HEROJ HRVATSKE! ROĐAK MU LEGENDA OFK BEOGRADA, NA SVADBI MU PEVAO SAŠA MATIĆ: Ovo je hrvatska hobotnica Dominik
Foto: EPA

ON JE HEROJ HRVATSKE! ROĐAK MU LEGENDA OFK BEOGRADA, NA SVADBI MU PEVAO SAŠA MATIĆ: Ovo je hrvatska hobotnica Dominik

Mundijal 2022 -

Dominik Livaković je heroj Hrvatske. Sjajni golman zagrebačkog Dinama prvo je odveo "vatrene" u četvrtfinale, a danas i u polufinale Svetskog prvenstva.

On je bio najzaslužniji za uspeh Hrvatske u penal seriji protiv Japana, sa tri odbranjena jedanaesterca, a i danas je bio odličan u duelu sa Brazilcima, kojima je skinuo nekoliko zicera, onda i zaustavio šut Rodriga sa "bele tačke"...

Dominik kao hobotnica!

Livaković je, inače, dalji je rođak legendarnog jugoslovenskog fudbalera Josipa Skoblara.

Josip Skoblar
Josip Skoblarfoto: Printskrin

- Mislim da sam OFK Beogradu dao malo kao igrač, otišao sam relativno mlad. Imao sam 25 godina, nisam još uvek bio sazreo. Po mom mišljenju igrač može biti pravi tek kasnije, od 27. pa nadalje. Žao mi je što OFK Beogradu nisam uspeo da dam ono što jesam ostalim klubovima - kazao je Skoblar jednom prilikom.

Reč je o bivšem reprezentativcu Jugoslavije koji je za plave nastupao od 1961. do 1967. godine, a igrao je za Zadar, Hanover, Marsej i Rijeku, ali je najveći trag ostavio u OFK Beogradu gde je postao i legenda kluba. Skoblar je odigrao 162 meča za "romantičare" i postigao čak 63 gola.

Nakon fudbalske, nastupila je i trenerska karijera, a Skoblar, koji Dominiku dođe rođak po majci koja se takođe prezivala Skoblar, vodio je i Hajduk i Dinamo u jednom momentu karijere. Jasno je da je fudbal Livakoviću u krvi, a ako nastavi sa ovakim partijama smeši mu se blistava karijera.

Dominik Livaković
foto: EPA

Saša Matić mu pevao na svadbi

Dominik Livaković (27) venčao se krajem juna u Zadru svojom izabranicom Helenom, a slavlje mu je tada uveličao srpski pevač Saša Matić,

Livaković je odlučio da angažuje dvojicu popularnih pevača. Prvi je Petar Grašo, a drugi Saša Matić. Hrvatski čuvar mreže očigledno obožava popularnog srpskog izvođača i želeo je da mu baš on uveliča slavlje.

Dominik Livaković
foto: EPA

Oborio rekord Hrvatske

Dvadesetsemogodišnji čuvar mreže je u četvrtfinalu Mundijala protiv Brazila imao devet uspešnih intervencija i tako oborio državni rekord.

Na šampionatu u Kataru samo je poljski golman Vojćek Šćesni u utakmici grupne faze protiv Argentine (0:2) upisao isti broj odbrana.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track