FIFA POKRENULA DISCIPLINSKE POSTUPKE PROTIV GAUOČOSA I LALA: Argentinci se RUGALI Holanđanima posle pobede na penale!
Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

SPORT-SVET-FUDBAL-SVETSKO PRVENSTVO

FIFA POKRENULA DISCIPLINSKE POSTUPKE PROTIV GAUOČOSA I LALA: Argentinci se RUGALI Holanđanima posle pobede na penale!

Mundijal 2022 -

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), saopštila je da je pokrenula disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Argentine i Holandije, nakon njihovog medjusobnog meča u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Disciplinska komisija Fifa je otvorila postupak protiv Argentine zbog potencijalnog kršenja članova 12 (neprilično ponašanje igrača i zvaničnika) i 16 (red i bezbednost tokom utakmice). Protiv Holandije je pokrenut postupak zbog potencijalnog kršenja člana 12.

Fudbaleri Argentine plasirali su se u petak uveče u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su nakon penala pobedili Holandiju u meču koji je bio dramatičan, a u jednom trenutku je došlo i do tuče na terenu.

Utakmica je bila veoma napeta, a španski sudija Antonio Mateu Lahos je podelio ukupno 15 žutih kartona (osam za Argentinu i sedam za Holandiju), uključujući i crveni karton za holandskog igrača Denzela Damfrisa tokom izvođenja penala.

Nakon što je sa penala pobedu doneo Lautaro Martinez, argentinski igrači su se na centru terena "rugali" protivničkoj ekipi.

U prvom polufinalu Svetskog prvenstva u utorak na stadionu Lusail od 20.00 se sastaju Argentina i Hrvatska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track