SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! Hrvatski list na naslovnici objavio: ŽIVELA NDH! Reprezentaciju uporedili sa FAŠISTIČKOM TVOREVINOM
Foto: Reuters, Printscreen

sraman ispad

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! Hrvatski list na naslovnici objavio: ŽIVELA NDH! Reprezentaciju uporedili sa FAŠISTIČKOM TVOREVINOM

Mundijal 2022 -

Sada su prešli sve granice...

Skandalozna naslovnica lista "Hrvatski tjednik" zaprepastila je čitav region.

Preko prepoznatiljivh kockica u pozadini napisali su preko cele naslovne strane: "Živela nogometna država Hrvatska" i to tako što su početna slova NDH boldovali. Verovatno da slučano nekome ne bi promakla poruka, prenosi portal "Telegram.hr".

List koji se najurednije prodaje u Hrvatskoj u 21. veku otvoreno veliča fašističku tvorevinu NDH i to prolazi bez ikakve osude tamošnje javnosti.

NDH
foto: Printscreen

Veličanje ustaške tvorevine iz Drugog svetskog rata i njeno poređenje sa uspehom reprezentacije Hrvatske je samo kap u moru skandala koji su obeležili Mundijal.

Počelo je sramnim vređanjem golmana Milana Borjana koji je sa osam godina proteran iz rodnog Knina, nastavilo se isticanjem usataških simbola, zastava sa grbom NDH na utakmicama reprezentacije i sramnim ispadom selektora koji pobede posvećuje "hrvatskim braniteljima", a kao "šlag na tortu" usledila je naslovnica na kojoj se veliča fašistička tvorevina.

Što je mnogo, mnogo je... Pa iako je od Hrvata kod kojih smo navikli da gledamo svakakve gadosti.

Kurir sport/Telegram.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track