SPALA LISTA NA TRI IMENA: Oni su glavni kandidati za ZLATNU KOPAČKU Mundijala! EVO ko je u prednosti
Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

KATAR 2022

SPALA LISTA NA TRI IMENA: Oni su glavni kandidati za ZLATNU KOPAČKU Mundijala! EVO ko je u prednosti

Mundijal 2022 -

Do kraja Mundijala u Kataru ostale su još četiri utakmice, a pored borbe za titulu prvaka sveta, tri igrača bore se za titulu najboljeg strelca na prvenstvu.

Nakon utakmica četvrtfinala, na vrhu liste strelaca izdvojili su se Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Olivije Žiru. Dakle, dva Francuza i jedan Argentinac.

Na prvom mestu je Mbape, sa pet postignutih golova i dve asistencije. Drugi je Lionel Mesi sa četiri gola i takođe dve asistencije, a isti broj golova postigao je i Olivije Žiru na trećem mestu.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Nakon mečeva osmine finala postojalo je nekoliko kandidata koji su imali po tri postignuta gola, ali eliminacijom Engleske, Brazila, Portugala i Holandije, lista je spala na tri imena.

Biće zanimljivo ispratiti i ovu bitku do kraja, a već mečevi polufinala bi mogli mnogo toga da otkriju. Ukoliko dođe do nekog iznenađenja u tim mečevima, treba imati u vidu da utakmice za treće mesto obično predstavljaju goleade, pa i taj segment može uticati na ishod trke.

Što se tiče dva preostala tima na prvenstvu, Kramarić i En Nesiri imaju po dva gola, tako da je teško očekivati da mogu ozbiljnije da priprete. Isto važi i za Argentinca Huliana Alvareza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track