NE MOŽEŠ DA OSVOJIŠ MUNDIJAL SA RONALDOM NA KLUPI! Legendarni Portugalac opleo po selektoru Santošu, ovog puta NIJE BIRAO REČI!
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

katar 2022

NE MOŽEŠ DA OSVOJIŠ MUNDIJAL SA RONALDOM NA KLUPI! Legendarni Portugalac opleo po selektoru Santošu, ovog puta NIJE BIRAO REČI!

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Portugala završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto su u četvrtfinalu izgubili minimalnim rezultatom od Maroka.

Četvrtfinalna utakmica protiv Maroka bila je to poslednja za Kristijana Ronalda u dresu Portugala na šampionatu sveta, a završio ju je uplakan, nakon što je u igru ušao u 51. minutu pri vođstvu rivala.

Portugal, Švajcarska
foto: Profimedia

Nije mogao da pomogne svom timu, a Ronaldovo ponovno izostavljanje iz prve postave kritikovao je legendarni portuglaski fudbaler Luis Figo.

- Ne možete da osvojite Svetsko prvenstvo sa Kristijanom Ronaldom na klupi. Pobeda protiv Švajcarske? Sjajno! Ali možete li to da uradite na svakoj utakmici? Ne. Ostaviti Ronalda na klupi bila je greška. Trener i njegov tim su odgovorni za ovaj poraz - rekao je Figo.

Ronaldo je na klupi ostao prvi put u osmini finala u pobedi Portugala protiv Švajcarske (6:1), a jedan od najboljih fudbalera sveta je u toj utakmici igrao od 74. minuta.

Santoš je Ronalda ostavio na klupi i protiv Maroka, a Portugal je nakon toga ostao i bez polufinala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track