MISTERIJA SMRTI AMERIČKOG NOVINARA! Šokantna ispovest kolege: Potrošili MILIJARDE, a čovek umro usred meča jer nisu imali OVO!
Foto: David Klein / Zuma Press / Profimedia

BURA SE NE STIŠAVA

MISTERIJA SMRTI AMERIČKOG NOVINARA! Šokantna ispovest kolege: Potrošili MILIJARDE, a čovek umro usred meča jer nisu imali OVO!

Mundijal 2022 -

Smrt američkog novinara Granta Vala, koji je preminuo na stadionu tokom utakmice Argentina - Holandija, šokirala je čitav svet.

Val se srušio tokom produžetka, kolege novinari odmah su pozvale hitnu pomoć, ali nesrećnom Amerikancu navodno spasa nije bilo.

Grant Val
foto: Instagram

Džoš Glensi, novinar Tajmsa koji je bio pored Vala kada se srušio tvrdi da Val nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć.

"Zašto nije postojao defibrilator? To je pitanje koje smo stalno postavljali jedni drugima, dok su lekari bezuspešno pokušavali da ga spasu", pita se Glensi.

Novinar smatra da je organizator zakazao i da njegovom kolegi nije pružena adekvatna pomoć.

"Na ovom modernom stadionu vrednom milijardu dolara, koji ima tako raskošan VIP apartman sa spavaćom sobom... Zašto nije bilo defibrilatora pri ruci? Prošlo je mnogo vremena, mi smo čekali da ga donesu, ali to se nije desilo. Na kraju su stigli neki ljudi, mislili smo da su doneli defibrilator, ali oni su samo odneli Vala. Imao je platno preko lica, znali smo šta se dogodilo", otkriva novinar Tajmsa i dodaje:

"Navodno, bio je srčani udar. Nekoliko minuta pre svega pisao je o utakmici".

Brat tvrdi da je ubijen

Povodom smrti Vala nedavno se oglasio i njegov brat Erik koji je uveren da je Grant ubijen.

Ove šokantne tvrdnje potkrepio je činjenicom da je Amerikanac bio priveden na početku Svetskog prvenstva jer je hteo da uđe na stadion u majici u duginim bojama.

"Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majicu u duginim bojama na SP. Ne verujem da je moj brat umro, verujem da je ubijen", tvrdi Erik.

Svetski mediji ovih dana prenose i delove intervjua koji je pre nekoliko dana Grant dao u jednom podkastu. Istakao je da se nije osećao dobro, pa se zbog toga javio lekaru.

"Otišao sam u kliniku u glavnom centru za medije danas i rekli su mi da verovatno imam bronhitis. Dali su mi dozu antibiotika i nekoliko sirupa za težak kašalj i već se osećam malo bolje par sati kasnije. Ali i dalje: Nije dobro", napisao je tada Val.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track