MESI ĆE UZETI ZLATNU BOGINJU, JER JE TO BOŽJA VOLJA: Slavni Brazilac veruje i navija za Argentinu, skroz suprotno od RONALDA
Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

podrška najvećeg rivala

MESI ĆE UZETI ZLATNU BOGINJU, JER JE TO BOŽJA VOLJA: Slavni Brazilac veruje i navija za Argentinu, skroz suprotno od RONALDA

Mundijal 2022 -

Nekadašnja "desetka" Brazila Rivaldo otvoreno je rekao da Leo Mesi zaslužuje da postane svetski prvak sa Argentinom i podigne trofej Zlatnu boginju 18. decembra.

Leo Mesi
foto: EPA/MOHAMED MESSARA

Za razliku od svog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Brazila i Barselone Ronalda, Rivaldo nema animozitet prema Argentini i Leu Mesiju. Ronaldo Nazario de Lima je pre dva dana izjavio da bi bio licemer i lažov ako bi rekao da navija za Argentinu.

Takav stav obrazložio je uverenjem da je rivalstvo između Brazila i Argentine toliko jako da ne bi mogao da se raduje uspehu "gaučosa".

Rivaldo
foto: EPA/YONHAP

Sa druge strane, Rivaldo o Argentini ima sasvim drugačije mišljenje.

- Ni Brazil ni Nejmar neće igrati u finalu Svetskog prvenstva, tako da ću navijati za Argentinu. Mesi je odavno zaslužio titulu svetskog šampiona. Bog će ga na kraju nagraditi. Leo, zaslužio si ovu titulu zbog toga što si to što jesi, ali i zbog sjajnog fudbala koji si uvek pokazivao. Skidam kapu - napisao je nekadašnji fudbaler Brazila na društvenim mrežama.

Rivaldo Vitor Borba Fereira (50) osvojio je titulu svetskog šampiona s reprezentacijom Brazila na Mundijalu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kad je "selesao" bio bolji od Nemačke rezultatom 2:0, uz dva gola Ronalda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track