NEREGULARAN GOL?! VELIKI HAOS POSLE FINALA! Besni Francuzi tvrde: Gol Argentine je MORAO DA BUDE PONIŠTEN, evo zbog čega (VIDEO)
Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

SPORNA SITUACIJA

NEREGULARAN GOL?! VELIKI HAOS POSLE FINALA! Besni Francuzi tvrde: Gol Argentine je MORAO DA BUDE PONIŠTEN, evo zbog čega (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Argentina je u neverovatnom finalu Svetskog prvenstva pobedila Francusku i tako treći put u istoriji došla do "zlatne boginje".

Gledali smo neverovatan meč, veliki povratak Francuza posle 2:0 za Argentince, zatim i posle 3:2, a na kraju i penal seriju u kojoj su se bolje snašli "Gaučosi".

Ali, samo dan nakon utakmice, Francuzi tvrde da je treći gol Argentine trebalo da bude poništen.

Nakon gužve u kaznenom prostoru u 108. minutu, lopta je stigla do Lionela Mesija koji je uspeo da je prosledi iza leđa Uga Lorisa.

Vodeća francuska medijska kuća koja se bavi sportom, "Lekip", ističe da su Argentinci sa klupe za rezervne igrače ušli na teren pre nego što je lopta prešla gol liniju.

"Gol nije regularan, ako se striktno poštuju pravila, posle prve odbrane Lorisa, pod nabojom emocija argentinske rezerve su već bile na terenu, spremne da slave. To je strogo zabranjeno".

Igrači na terenu
Igrači na terenufoto: Printscreen

Na sajtu pomenutog medija je navedeno i pravilo.

"Zakon 3, paragraf 9 Zakona o fudbalu kaže: Ako, posle postignutog gola, sudija pre nastavka igre postane svestan da je dodatna osoba bila na terenu u trenutku kada je gol postignut sudija mora da poništi gol ako je dodatna osoba: igrač, rezerva, zamenjen igrač, isključen igrač ili zvaničnik tima koji je postigao gol. Igra mora da bude nastavljena slobodnim udarcem na mestu gde je dodatna osoba bila", navedeno je na sajtu "Lekipa".

Nakon pogotka Mesija Francuska je još jednom uspela da izjednači, a u penal seriji je Argentina došla do pobede.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track