KAKVA BRUKA U REŽIJI FIBA! Pa, oni ne znaju kako izgleda Nikola Jović: Umesto slike mladog asa Srbije, stavili košarkaša Partizana
Foto: Starsport

cirkus

KAKVA BRUKA U REŽIJI FIBA! Pa, oni ne znaju kako izgleda Nikola Jović: Umesto slike mladog asa Srbije, stavili košarkaša Partizana

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić
foto: Kurir

Sve je spremno za početak još jednog Svetskog prvenstva u košarci koje se ove godine održava u tri zemlje.

Organizaciju ovog planetarnog događaja preuzeli su Japan, Filipini i Indonezija, a turnir traje od 25. avgusta do 10. septembra.

U skladu sa tim FIBA je napravila jedan veoma zanimljiv sadržaj u kome predviđaju šanse za osvajanje nagrade za najboljeg mladog igrača Mundobasketa.

Čast Srbije kada je ova nagrada u pitanju brani mladi košarkaš Majamija Nikola Jović, a Svetska košarkaška federacija se pošteno izblamirala budući da su umesto slike bivšeg igrača Mege, stavili sliku košarkaša Partizana Balše Koprivice koji nije ni na spisku selektora Svetislava Pešića za najveću svetsku smotru.

Nikola Jović
foto: FIBA

Inače, našem Nikoli Joviću FIBA daje samo 5,8% šansi da dobije ovu nagradu, a to može da predstavlja samo motiv više za našeg reprezentativca da pokaže da su čelnici FIBE osim što su pogrešili kada je slika u pitanju, pogrešili i što se tiče predviđanja za osvajača ovog laskavog priznanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track