TATU KAO STIL ŽIVOTA Stefan Jović debitovao za Srbiju sa jednom malom slikom na ruci, a danas je NAJTETOVIRANIJI "orao" FOTO
Foto: Dado Đilas

Prošlo deset godina

TATU KAO STIL ŽIVOTA Stefan Jović debitovao za Srbiju sa jednom malom slikom na ruci, a danas je NAJTETOVIRANIJI "orao" FOTO

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Pre tačno deset godina Stefan Jović debitovao je za reprezentaciju Srbije, nastupao je na Mediteranskim igrama i Univerzijadi, a za A selekciju na velikom takmičenju prvi put je zaigrao 2014. na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Tadašnji selektor Aleksandar Đorđević poslušao je predlog Miroslava Mute Nikolića da bi Jović mogao da bude vrlo koristan na poziciji plejmejkera, što se ispostavilo tačnim. Palo je tada srebro, a kasnije još dva na Olimpijskim igrama i Evrobasketu, Stefan je bio važan šraf u igri "orlova".

Dakle, momak iz Niša slavi jubilej, deceniju nošenja najdražeg dresa, deset godina je iskusniji, a što se tiče fizičkih razlika...pa ima ih - u umetničkom smislu.

Stefan Jović
foto: Starsportphoto

Na početku reprezentativne karijere, Jović je imao samo jednu malu tetovažu, i to na levoj ruci koja je uglavnom bila pokrivena steznikom, pa se praktično nije ni videla.

Izgleda da kod njega važi ovo pravilo da prvi crtež na telu obično vuče drugi, treći...pa se i nije baš tako lako kontrolisati. Na ovom Mundobasketu vidimo Jovića sa "rukavom", kompletna leva ruka je u jednom spletu tetovaža, ali to nije sve, pre nekoliko godina je uradio i veliki crtež na grudima na kojem su prikazane dve osobe ispod palmi, more i natpis "Summer long".

Očigledno da je ljubitelj leta, plaža i kuliranja, ali ovoga puta imao je preča posla, odazvao se pozivu selektora Pešića da pomogne na mestu na kome najviše škripi.

Mundobasket, Mundobasket 2023., reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

U međuvremenu se i "rukav" proširio. Radi se o kombinaciji motiva, od goluba, stopala, natpisa, pa do noseće slike na ramenu lava i lavice.

Tako je plejmkejker Srbije preuzeo palicu od Miroslava Raduljice, koji je franije bio košarkaš reprezentacije sa najviše tetovaža. Doduše, Joviću to nije bio problem jer se kult tetoviranja košarkaša u našem timu izgleda izgubio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track