KONTROVERZNA NBA ZVEZDA BESNA POSLE BLAMAŽE! Psovao i prozivao sudije posle ispadanja sa SP: Ne znam zašto su uopšte tu!
Foto: FIBA

MUNDOBASKET

KONTROVERZNA NBA ZVEZDA BESNA POSLE BLAMAŽE! Psovao i prozivao sudije posle ispadanja sa SP: Ne znam zašto su uopšte tu!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Francuske izblamirala se na Svetskom prvenstvu, a njeni najbolji igrači ostali su u šoku.

Plejmejker Njujork Niksa, Evan Furnije, nije želeo da svali krivicu na sudije, iako Francuzi smatraju da su neke odluke na utakmici protiv Letonije nanele štetu njihovom timu.

- Ima mnogo razočarenja, baš mnogo razočarenja. Dobili smo šamar na ovom turniru, mnogo toga smo propustili. Zavist? Ne, samo smo ogorčeni na naš način igre. Gubili smo lopte, prestali smo da igramo kako smo želeli, a oni su bili u ekstazi. Nisam video šta se dogodilo pri isključenju De Koloa. Moramo da igramo bolje od toga, ne možemo poraz da stavimo na leđa nesportske. Mora da se postavi veliko pitanje za sledeću godinu i Olimpijske igre. Ali svaka godina je drugačija, ima svoju priču - rekao je Furnije.

Evan Furnije, Rudi Gober, Francuska
foto: FIBA

Kontroverzni Rudi Gober, centar Minesote, za razliku od saigrača, nije previše obraćao pažnju na to što priča, pa je uvredljivo govorio o sudijama.

- Malo smo nokautirani, težak je poraz za nas. Utakmicu smo počeli dobro, sa pravim mentalitetom, ali opet nam nedostaje čvrstina, skokovi, pravili smo greške... Male stvari koje na kraju prave razliku i daju udarce koji su potrebni kada je najvažnije. Imali su i odluke od sudije koji je sr**je. Ne znam ni zašto su ovakve sudije tu, iskreno. Nesportska za isključenje De Koloa je već neverovatan potez, pa moj faul na kraju... - poručio je Gober i nastavio.

- U svakom slučaju, nismo izgubili zbog toga. Šta god da se desi, Letonija zaslužuje svoje mesto, igrali su bolje od nas, ali uprkos tome, dopao mi se duh koji smo imali tokom većeg dela utakmice. Svi moramo da se pogledamo u ogledalo. Ima stvari o kojima ću pričati kasnije. Naravno da ima ljutnje, nismo tamo gde bi trebalo da budemo, ali nadam se da ćemo naučiti. To nije bilo naše očekivanje. Još jednom, moramo da učimo, nemamo izbora i sledeće godine moramo da se vratimo jači.

Podsetimo, Francuska je pre poraza od Letonije, izgubila i od Kanade i to sa 30 poena razlike. Umesto borbe za zlato, čeka ih razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta.

Ovako je Gober govorio tri nedelje pre početka Svetskog prvenstva.

- Stvarno mi se sviđa stanje duha koje imamo na početku ciklusa. Igraćemo Svetsko prvenstvo gde ima više utakmica nego na Olimpijskim igrama. Želimo da nastavimo da napredujemo svakog dana, pa i tokom takmičenja. Krajnji cilj je da osvojimo zlatnu medalju, onu koju još nisam uspeo da osvojim - rekao je Gober.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track