POSTOJE STVARI MNOGO VEĆE OD KOŠARKE! Avramović se obratio Simaniću, pa poslao jasnu poruku: Biće nam motivacija za nastavak SP!
Foto: Dado Đilas

MUNDOBASKET

POSTOJE STVARI MNOGO VEĆE OD KOŠARKE! Avramović se obratio Simaniću, pa poslao jasnu poruku: Biće nam motivacija za nastavak SP!

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Reprezentativac Srbije, Aleksa Avramović, govorio je uoči utakmice protiv Italije o povredi Boriše Simanića.

Simanić je operisan nakon što je dobio nezgodan udarac na utakmici protiv Južnog Sudana.

- Postoje stvari mnogo veće od košarke, a to je ova situacija sa Simanićem. Dobio nezgodan udarac koji ga je odvojio od nastupa na takmičenju. Ovom prilikom želim da mu pošaljem podršku, pošto nije sa nama trenutno, na oporavku je. On je veliki deo tima, dodatna motivacija za ono što nam sledi - rekao je Avramović.

Osvrnuo se i na predstojeću utakmicu protiv Italije.

- Pobedom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija nije upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za Olimpijske igre i u osmini finala Evrobasketa prošle godine. Imali smo prilike da se susretnemo sa ekipama koje neguju sličan stil igre. Portoriko igra brzu tranzicionu košarku, protiv njih smo dobro odigrali. Sutra ćemo imati isti pristup sa maksimalnom agresivnošću u odbrani. Znamo šta nam pobeda donosi, nama i Boriši - rekao je plejmejker Srbije.

02:02

Aleksa Avramović pred utakmicu protiv Italije

Ističe košarkaš Partizana da je Srbija dobro pripremljena.

- Mi se sprememo u četiri zida. Temeljno prelazimo stvari, kao i uvek i daćemo sve od sebe da pobedimo.

1 / 3 Foto: Dado Đilas

Otkrio je srpski bek da se oseća dobro i da prethodnih dana nije imao problema sa povredom noge i istakao da Srbija neće odstupati od igre u tranziciji.

- Mislim da je naša mladost i želja ključ svega. Pokazali smo da smo nabolji tranzicioni tim, mi nećemo naš stil igre menjati. Defanzivni skok je jako bitna stvar, ako bude funkcionisao, a verujem da hoće, mi ćemo leteti po terenu. U slučaju da ne istrčimo kontru imamo rešenja i u pozicinom napadu - rekao je Avramović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track