IMAJU LI OBRAZA? FIBA u epizodi "EPSKA SRAMOTA": Simanić ostao bez BUBREGA, a sudije sa meča protiv Južnog Sudana NAGRAĐENE!
Foto: MONTIGNY Philippe / AFP / Profimedia

ni da pomisle da ih kazne

IMAJU LI OBRAZA? FIBA u epizodi "EPSKA SRAMOTA": Simanić ostao bez BUBREGA, a sudije sa meča protiv Južnog Sudana NAGRAĐENE!

Mundobasket -

Košarkaši Srbije uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Mundobasketa.

Četa Svetislava Pešića ostvarila je četiri pobede i jedan bolan poraz od Italije u dosadašnjem toku takmičenja, ali je sve to ostalo u senci horor povrede Boriše Simanića.

Nesrećni Simanić našao se na terenu u finišu meča protiv Južnog Sudana kada je, posle samo dva minuta u igri, dobio brutalan udarac zbog kog je kasnije ostao bez rebra.

Boriša Simanić
foto: Dado Đilas

Sudijski trio sa ovog susreta bio je Johan Roso (Francuska), Kerem Baki (Turska) i Rabah Nudžaim (Liban), a u ovoj situaciji propisno se obrukao.

Roso, Baki i Nudžaim nisu sudili faul u napadu, a zatim su pregledali snimak i čak im ni to nije bilo dovoljno da promene odluku. Da li su mislili da namere nije bilo ili da je Simanić folirao - ne znamo, ali je FIBA nastavila sa brukanjem već dan pošto je srpski košarkaš završio u bolnici.

Naime, pomenute sudije ne da nisu kažnjene, već su čak i nagrađene i nastavile su da sude na Svetskom prvenstvu! Johan Roso delio je pravdu na tri meča posle incidenta, te je još jednom sudio i "orlovima" (Angola - Kina, Amerika - Crna Gora i Dominikanska Republika - Srbija), Kerem Baki je dva puta bio na terenu (Litvanija - Grčka i Filipini - Kina), dok je Rabah Nudžaim sudio duel između Portorika i Dominikanske Republike.

Dakle, FIBA izgleda da nije videla nameru Nunija Omota, smatrala je da su Roso, Baki i Nudžaim svoj posao odradili odlično, te je rešila da ih nagradi delegiranjem i u nastavku šampionata i pored toga što je Simaniću život visio o koncu.

Da li će se pomenuti trio arbitara naći na terenu i u završnici Mundobasketa ostaje da se vidi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track