OVAKO TO PALJA ZAVRĆE Bolić savršeno izveo čuvenu "frljoku" i oduševio Danilovića
Foto: Dado Đilas

To je taj stil

OVAKO TO PALJA ZAVRĆE Bolić savršeno izveo čuvenu "frljoku" i oduševio Danilovića

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Žarko Paspalj bio je jedan od najboljih krilnih košarkaša na svetu, sećamo se kako je leteo parketima, zakucavao, pogađao trojke ili čuvenim šutem od table izluđivao čuvare.

Žarko Paspalj
foto: Instagram

Ipak, najviše pamtimo "frljoke" o kojima je brzo postao jedan od najpopularnijih igrača, njegov izbačaj je nešto što nije viđeno ni pre ni posle njega. Verovatno je sve što je radio svojom levicom dovodilo do ludila trenere jer je to bio jedan od najnepravilnijih poteza ikada. I jedan od najubojitijih.

Retko je ko mogao da shvati kako popularni Palja tako precizno ubacuje loptu u koš iz raznih pozicija, odnosno, shvatao je samo on. I tako je "trpao" i po pedeset.

Zlatko Bolić
foto: Dado Đilas

Na treningu "orlova" pred današnji meč sa Litvanijom generalni sekreter KSS, nekada vrsni strelac Zlatko Bolić, pokušao je da "skine" čuveni Paspaljev šut sa linije slobodnih bacanja.

Zlatko Bolić
foto: Dado Đilas

- Ovako Paspalj... - rekao je najpre Bolić, i onda skoro savršeno izveo čuveni šut.

Predrag Danilović
foto: Dado Đilas

Koliko je bio dobar svedoči i reakcija predsednika saveza Predraga Danilovića, koji se slatko nasmejao ovoj sceni. Danilović je dugo godina bio Žarkov saigrač, njih dvojica su našoj zemlji doneli mnogo radosti.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track